Влада

Житомирська облрада чекає 6 вересня, щоб «поставити крапку» в питанні екс-директора Бердичівського медколеджу

9 August 2017, 17:10

Перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко прокоментував питання виконання судового рішення щодо поновлення Володимира Клименюка на посаді директора Бердичівського медичного коледжу.

Про це 8 серпня повідомляє прес-служба облради.

«Отримавши відповідні документи з виконавчої служби, дане питання було внесено у порядок денний дванадцятої сесії  обласної ради. Хочу нагадати, що всі призначення та звільнення керівників комунальних закладів відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є виключно прерогативою сесії обласної ради. 27 липня питання поновлення не набрало потрібної кількості голосів, а точніше -  голосів було рівно 0. Тобто, іншими словами , – дане рішення суду першої інстанції виконати неможливо, так як рада є колегіальним органом, і щоб прийняте будь-яке рішення, необхідно набрати, як мінімум, 33 голоси», - пояснив Сергій Крамаренко.

Він також зауважив, що Житомирська обласна рада  в апеляційному суді оскаржує рішення суду першої інстанції. А це значить, що дане рішення не вступило у законну силу. Засідання апеляційного суду заплановано на 6 вересня. Саме тоді і буде поставлено фінальну крапку у цьому питанні.

Нагадаємо, на сесії 27 липня проект рішення про поновлення на посаді директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка сесії розглядали в числі додаткових питань, які потребують невідкладного вирішення. За проект рішення про поновлення на посаді Клименюка не проголосував жоден з 62 присутніх депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 37 депутатів проголосували за звільнення скандального директора Бердичівського медколеджу, екс-голова облради Анжеліка Лабунська говорила, що Клименюк може поновитися на посаді за рішенням суду. 12 квітня 2017 голова Житомирської облради підписав розпорядження про призначення Валентини Копетчук в.о. директора Бердичівського медичного коледжу.16 травня 2017 року Апеляційний суд Житомирської області скасував ухвалу Житомирського районного суду від 13 квітня цього року, якою було зупинено дію рішення обласної ради про звільнення директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка.  30 червня рішенням Житомирського районного суду директор медколеджу був поновлений на посаді. На початку липня облрада повідомила, що подаватиме апеляційну скаргу на рішення Житомирського райсуду 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі