Події

Під час рейду на житомирських ринках поліція затримала 10 приїжджих продавців-нелегалів

9 August 2017, 17:48

9 серпня дільничні офіцери Житомирського відділу поліції провели рейди-перевірки на кількох ринках міста та затримали 10 іноземців-порушників.

Про це 9 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області

«У Житомирській області тривають спільні заходи поліції та міграційної служби по виявленню осіб, які незаконно або з порушеннями законодавства перебувають в Україні. Як правило, це жителі південних країн Євразії, які займаються торгівлею, принаймні, так вони стверджують. Їх промисловий товар часто невідомого походження та сумнівної якості, зате за помірну ціну. Встановлюючи їх особи та підстави перебування в Україні, поліцейські спільно з працівники Державної міграційної служби зафіксували 8 порушень, адміністративні матеріали про які і були відповідно оформлені», - інформує поліція.

«Проблема полягає не у звичайних продавцях одягу чи фруктів із Сходу, а у появі такого поняття, як «кримінальна міграція», що набуває обертів в Україні. Саме з метою протистояти цьому явищу поліція активізує заходи із перевірки осіб мігрантів. Відпрацювання ринків та торгівельних майданчиків – це лише один із заходів поліції. Є й інші, менш публічні», - цитують у відділі комунікації т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Андрія Мамульчика.

У кожному з зафіксованих у Житомирі випадків рішення прийматиметься окремо: від накладення штрафу до скорочення терміну перебування в Україні або й видворення до країни громадянської належності, - уточнюють у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 5 серпня 2017 року рейдова група виявила в Житомирі двох громадян Азербайджану, на яких склали протоколи за ст. 203 КупАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

Фото й відео - ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі