Влада

На призов 37 жителів Житомирської області до Нацгвардії держава виділяє 122 тис. грн

10 August 2017, 09:40

Уряд затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу до Національної гвардії, та обсяг видатків для проведення призову в серпні 2017 року.

Відповідне розпорядження прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 9 серпня.

«Міністерству внутрішніх справ перерахувати до 14 серпня 2017 р.: кошти на рахунки обласних, Київського міського військових комісаріатів в обсязі, затвердженому цим розпорядженням; кошти Міністерству оборони за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову військову службу до Національної гвардії, в сумі 413 580 гривень. Міністерству оборони забезпечити: проїзними документами громадян України, призваних на строкову військову службу, для прямування від збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби, а також харчуванням під час перебування в зазначених пунктах і дорозі; цільове використання перерахованих Міністерством внутрішніх справ коштів у визначених пунктом 2 цього розпорядження обсягах. Обласним, Київській міській держадміністраціям забезпечити здійснення заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу в серпні 2017 року», - зазначається у документі.

Всього у серпні до Нацгвардії планують призвати 1000 громадян, з них 37 – з Житомирської області. Обсяг видатків для проведення призову становить 3 млн 293 тис. 130 грн, з яких Житомирській області виділяється 121 тис. 845,81 грн.

«Обсяг видатків на одного призовника становить 3293 гривні 13 копійок, із них: 3200 гривень – для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу; 93 гривні 13 копійок – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову військову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби)», - пояснюють урядовці.

Водночас Нацгвардія пояснює, що призвані строковики будуть виконувати завдання в зоні АТО, їх набиратимуть у підрозділи, які виконують завдання з конвоювання, екстрадиції й охорони підсудних.

«Через місяць після опублікування, вступає в силу Указ Президента України №178/2017 «Про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України» Указом визначено призвати у серпні 2017 року на строкову військову службу до Національної гвардії України придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Додатковий відбір близько 1000 кандидатів для проходження строкової служби до лав Національної гвардії України проходить з метою підготовки до виконання функції з охорони органів та установ системи правосуддя», - повідомила 8 серпня прес-служба НГУ.

Як повідомляв Житомир.info, в березні цього року в Житомирі нацгвардійці проводили день відкритих дверей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі