Місто

У поліції закликали житомирян не анонсувати відпустку в соцмережах, щоб убезпечити житло від крадіжок

10 August 2017, 11:37

«Як подбати про безпеку житла у період відпустки?» - таке питання ставить кожен, хто залишає помешкання на тривалий час.

У головному управлінні Національної поліції у Житомирській області зазначають, що про різке зростання квартирних крадіжок в області нині не йдеться, однік закликають житомирян не нехтувати елементарними правилами.

«Традиційно у період весни ми реєструємо крадіжки з дачних будинків: люди повертаються після зими до своїх дачних будинків і виявляють, що у них щось зникло. Така ж ситуація влітку. Люди повертаються після відпусток з місць відпочинку і у певних випадках виявляють, що, можливо, хтось побував в їх оселі. Якщо ми говоримо про квартирні крадіжки, то у порівнянні з минулим роком їх кількість збільшилась на 2% - це у межах 10-15 злочинів. Ситуація приблизно стабільна, але все ж таки, коли ви від’їжджаєте у відпустку, будьте максимально обачними і заздалегідь вживайте заходів для убезпечення свого майна», - розповіла речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Це можуть бути найпростіші заходи - побажання або доручення комусь з рідних, друзів, кому ви довіряєте, наглядати за вашою оселею. Це можуть бути заходи технічної укріпленості осель (такі послуги надають управління поліції охорони або інші охоронні структури).

Речник ГУНП також застерігає житомирян не повідомляти у соцмережах подробиць відпочинку, які можуть спровокувати крадіїв.

«У жодному разі не варто залишати повідомлення у соцмережах, що ви від’їжджаєте, що вас очікує двотижнева відпустка на узбережжі моря і так далі. Будь те обачними, тому що за тією інформацією, яка є у соцмережах, дуже легко встановити, де людина проживає, її рівень достатку, про який свідчать фото. Місця відпочинку також несуть певну інформацію про нас як про суб’єктів. І це може слугувати таким спонуканням певним особам до дій», - сказала Алла Ващенко.

Про головні правила, як уникнути пост-відпускного синдрому, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі