Місто

Результати опитування щодо реконструкції набережної в парку Житомира: 61% за стиль «хай тек»

11 August 2017, 11:57

Мерія почула думку 553 людей щодо реконструкції набережної в житомирському парку культури та відпочинку ім. Гагаріна.

Результати опитування міська рада повідомила, розповідаючи про відкрите обговорення концепції набережної, яке відбулося 9 серпня.

«Для того, щоб почути думку якомога більшої кількості людей було ініційовано опитування житомирян стосовно того, якою вони бачать набережну та що вони там хочуть бачити. В опитуванні взяли участь 553 людини. На питання, в якому стилі ви бачите оновлену набережну було отримано 61,1 % голосів за осучаснення та оновлення набережної в стилі «хай тек», 36,5% голосів – за збереження Шодуарівського парку та 1,1% голосів, щоб залишити все як є. 84,3% опитаних висловилися за наявність лавочок та місць для пасивного відпочинку, 76,9% - за зелені насадження та квітники, 64,6% – за прокат спортивного інвентарю, 64% – за станцію з човнами, 53,2% за арт-майданчики, 50,8% – за дитячі майданчики», - інформує міська рада.

Люди також голосували за фонтани, сцени для артистів та зони для пікніків на оновленій набережній. Пішохідний маршрут житомиряни, які взяли участь у опитуванні, бачать в основному з велосипедною доріжкою (87,5%), лавочками (83,9%), скульптурами та іншими об’єктами мистецтва (51,2%).

«Під час заходу піднімалися такі питання: «Культура поведінки та антивандалізм», «Набережна для дітей», «Доцільність, актуальність культурно-мистецького простору», «Сезоні якорі», «Спортивні локації на набережній», «Для кого набережна? Цільові групи», «Для чого набережна? Яку набережну ми хочемо?», «Євровело 4», «Набережна для бізнесу, або інтенції на привабливість цього простору»., - повідомляє влада про обговорення концепції набережної.

 

Фото з сайту міської ради

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня цього року в рамках заходу «Майстерня міста» біля обласної наукової бібліотеки на Новому бульварі городянам презентували концепцію реконструкції набережної річки Тетерів. Влада Житомира заявила, що подала в суд на колишнього правоохоронця Володимира Недільського, який захопив частину берега та ріки Тетерів. Через це у макеті реконструкції міського парку велодоріжка проходила в обхід маєтку екс-начальника обласного ДАІ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі