Події

На околиці Овруча мікроавтобус насмерть збив велосипедиста

14 August 2017, 11:25

13 серпня на околиці Овруча керманич мікроавтобуса, збивши велосипедиста, поїхав геть. За кілька годин винуватця розшукали поліцейські.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Близько 21.30 до Овруцького відділення поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої постраждав велосипедист. На місце події, на околицю райцентру, виїхала слідчо-оперативна група. Зі слів очевидців поліцейські з’ясували, що постраждалого збито мікроавтобусом, який їхав назустріч двоколіснику. Керманич раптово опинився на зустрічній смузі і здійснив зіткнення з велосипедистом. Каретою «швидкої» 53-річного чоловіка з тяжкими травмами було доставлено до реанімаційного відділення лікарні. Під час огляду місця пригоди поліцейські вилучили окремі уламки автомобіля, які залишилися на проїзній частині і могли належати транспортному засобу винуватця ДТП. Окрім того, зі свідчень очевидців було встановлено колір та можливу марку мікроавтобуса і напрямок його руху після вчиненої пригоди», - йдеться у повідомленні.

«У результаті пошукової роботи поліцейські встановили коло осіб-власників схожих за описом транспортних засобів і почали їх перевірку. Ще за якусь годину керманича, причетного до ДТП, було встановлено», - розповів заступник начальника Овруцького відділення поліції Петро Бородій.

«Винуватцем виявився 33-річний житель райцентру. На момент перевірки він як раз намагався сховати у гараж свій «Mercedes Sprinter» з механічними пошкодженнями, характерними для наїзду на перешкоду. У причетності до ДТП чоловік зізнався й повідомив, що різко змінив напрямок руху через нібито раптову появу тварини на проїзній частині. Коли ж збив людину, то неабияк злякався і розгубився. А відтак швидко поїхав з місця пригоди.  Попри зусилля лікарів, урятувати життя велосипедистові не вдалося. Від отриманих травм чоловік помер. Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ. У рамках розпочатого розслідування поліція з’ясовує усі обставини та причини, що призвели до фатальної ДТП. У керманича-винуватця взято кров на дослідження щодо вживання спиртних напоїв. За чинним законодавством за скоєне чоловікові може загрожувати від 3 до 8 років позбавлення волі», - поінформували у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, уранці 7 серпня на перехресті вулиці М.Грушевського та проспекту Незалежності водій автопоїзда «Renault» вчинив наїзд на велосипедиста, у результаті чого керманич двоколісника отримав тілесні ушкодження.

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі