Економіка

Управління соцзахисту в Коростені зайво виплатило субсидій і допомог майже на 1 млн грн

14 August 2017, 12:26

Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області за результатами ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності в управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради виявили фінансових порушень на суму 977 тис. грн.

Про це 14 серпня повідомив сайт Держаудитслужби.

«Так, через надання недостовірних даних одержувачами субсидій про придбання нерухомого майна і транспортних засобів на суму, що перевищує 50 тис. грн, що були здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, та приховування інформації про отримані ними доходи орган соцзахисту безпідставно призначив субсидій на оплату одержувачам житлово-комунальних послуг на суму 462,8 тис. грн. Крім того, виявлено безпідставне призначення та виплату державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, які надали недостовірні дані під час оформлення такої допомоги щодо наявності у власності та/чи володінні другої квартири (будинку), земельних ділянок площею понад 0,6 га. Через це орган соціального захисту зайво витратив 263,2 тис. грн бюджетних коштів», - інформує сайт.

Також установлено безпідставну виплату щомісячних адресних допомог внутрішньо переміщеним особам за наявності в їхній власності житлових приміщень, які розташовані на підконтрольній території, та які фактично не проживали на території м. Коростеня у період отримання зазначеної допомоги. Сума цього порушення становила майже 202 тис. грн.

«Виявлені також випадки виплати грошової допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами, у період перебування інвалідів на стаціонарному лікуванні; зайве надання державної соціальної допомоги інтернатній установі на інвалідів з дитинства і дітей-інвалідів у період їх фактичної відсутності в інтернат ній установі; надання пільг зі сплати комунальних послуг померлій особі. Через це зайво витрачено майже 50 тис. грн», - інформують аудитори.

За недотримання законодавства з фінансових питань двох посадових осіб управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності, - зазначає сайт. До об’єкта контролю застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства, матеріали контрольного заходу передані до правоохоронних органів.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом першого півріччя забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму 15,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі