Влада

В останній день літа в житомирському суді розглядатимуть справу про повернення місту греблі на Тетереві

14 August 2017, 14:07

У Житомирі прокуратура заявила позов про повернення місту незаконно продану гідроспоруду вартістю понад 300 тис. грн на річці Тетерів.

Про це 14 серпня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Позов перебуває у господарському суді Житомирської області, розгляд справи призначено на 31 серпня 2017 року.

«Житомирською місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів територіальної громади, заявлено позов про визнання незаконними наказів ліквідатора підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика», результатів аукціону та договорів купівлі-продажу гідроспоруди, а також  витребування її на користь міськради. Вивченням матеріалів справи про банкрутство зазначеного підприємства, що перебуває на розгляді у суді, встановлено порушення низки вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Зокрема, ліквідатор фабрики протиправно включила до ліквідаційної маси підприємства гідроспоруду, яка насправді перебувала на балансі не паперової фабрики, а Житомирської міської ради. У подальшому гідроспоруда протяжністю майже 85 м вартістю понад 300 тис грн була продана на аукціоні приватному підприємству», - пояснює прокуратура.

З метою поновлення інтересів територіальної громади Житомирська місцева прокуратура вжила заходів представницького характеру. Крім цього, за процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364-1 КК України – за фактом неналежного виконання ліквідатором підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика» своїх службових обов’язків, унаслідок чого завдано істотної шкоди інтересам громади міста, - інформує прес-служба.

З метою недопущення пошкодження та відчуження гідроспоруди на неї накладено арешт. Досудове розслідування проводить місцевий відділ поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі кілька разів перепродали греблю, яка є стратегічною для міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі