Місто

Чи готові житомиряни платити 3 грн за проїзд у трамваях і тролейбусах. Опитування

14 August 2017, 16:08

Минуло два з половиною місяці після підвищення вартості проїзду в маршрутках, як от, на житомирян чекає чергове подорожчання. Цього разу в електротранспорті. У той час як в міськраді планують підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах до 3 гривень за поїздку, запитуємо у самих пасажирів: чи готові вони за проїзд у електротранспорті викласти з кишені на гривню більше. Хтось категорично проти, хтось каже: немає іншого вибору, адже маршрутки по 5 – це розкіш. Однак усі єдині в одному, якщо і підвищувати ціни на проїзд, то лише за умови - ціна-якість.

«Зважаючи на те, що ми за ці 3 гривні отримаємо. Якщо це будуть нормальні тролейбуси, які не ламаються, достатньо швидко їздять, якісні зупинки і т. п. У такому разі, можливо і можна підвищувати. Якщо ж будуть ті ж іржаві тролейбуси, які не фарбуються роками я сенсу не бачу. Якщо ви хочете підняти ціни, то покажіть результати, або кошторис куди підуть ці гроші», - каже Олена.

«Дорого, тому що ми їздимо на роботу і з роботи. У такому разі потрібно підвищувати заробітну платню», - говорить Ірина.

«Я ставлюсь позитивно, але якщо знімуть маршрутні таксі та зроблять так, як у Львові: міські маршрутні автобуси, міські тролейбуси, трамваї і усі гарної якості», - розповідає Ліля.

«Річ у тім, що зарплати вони ж не підвищують, а проїзди і комунальні тарифи ростуть. Так я витрачаю на проїзд 50-60 гривень, а так буде ще більше. У порівнянні з невеликими зарплатами буде позначатися на кишені», - зауважує Василь.

«Воно того не коштує. Наш громадський транспорт у жахливому стані», - нарікає Наталія.

«Той транспорт, що у Європі списують, нас, в Житомирі, на ньому доїжджають. Транспорт жахливий, на ньому неможливо їздити. Вони його ремонтують, латають і ще піднімати ціну, не знаю, воно того не варто», - обурюється Андрій.

«Якщо звернути увагу на те, що маршрутка 5 гривень, а тролейбус 3 гривні, ну… Маршрутки дорого, але виходу немає, їздити потрібно», - зазначає Світлана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі