Події

За тиждень Житомирський рибоохоронний патруль вилучив понад сотню заборонених знарядь лову та 23 кг риби

15 August 2017, 09:15

У Житомирського рибоохоронного патруля настала «гаряча пора» у боротьбі з браконьєрами-раколовами, адже заборона на вилов раків триває до 5 вересня.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

Окремі громадяни продовжують виловлювати раків ручним збиранням і забороненими знаряддями лову, і як результат, за минулий тиждень, інспектори рибоохоронного патруля викрили 21 правопорушення, пов’язане з незаконним виловом раків. Вцілому, за минулий тиждень серпня, рибоохоронним патрулем виявлено 33 правопорушення, з них 6 – грубих порушень Правил рибальства. У правопорушників вилучено 112 заборонених знарядь лову та 23,7 кг незаконно добутої риби та раків. Протиправними діями правопорушників Державі завдано збитків на загальну суму – 4 861 грн, які в подальшому з них будуть стягнені судом на користь органів місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

 Особисто інспекторами рибоохоронного патруля з правопорушників стягнуто штрафів на суму – 765 грн.

«Також інспекторами рибоохоронного патруля на річці Гуйва Житомирського району було затримано громадянина, який здійснював вилов раків. Стосовно нього складено адміністративний протокол з одночасним вилученням знарядь лову (раколовки). Цього ж дня, інспекторами вже іншої оперативної групи, знову було затримано цього правопорушника з новими забороненими знаряддями лову. Цього разу на нього чекає значно більша сума штрафу з повторною конфіскацією знарядь лову», - інформують в рибоохоронному патрулі.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2017 року Житомирський рибоохоронний патруль здійснив 42 рейди та викрив 154 порушення Правил любительського і спортивного рибальства, за що сплачено штрафів на суму 2 528 грн.

Фото Житомирського рибоохоронного патруля

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі