Культура

На Михайлівській житомирянам три дні поспіль показуватимуть кіно просто неба

15 August 2017, 13:51

Вперше з 18 по 20 серпня  фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc приїздить до Житомира.

Про це Житомир.info повідомили в управлінні культури Житомирської міської ради.

«Протягом трьох вечорів ми подивимось 12 стрічок виробництва України та Польщі 2016-2017 років, послухаємо та зрозуміємо «Як полюбити документально кіно» разом з кінокритиком Лук'яном Галкіним, а також поспілкуємось із режисерами фільмів і кіномитцями. Стрічки з програми фестивалю дадуть уявлення про те, що сьогодні документують молоді режисери та майстри обох країн: хто герої цих історій та якою є мова, що нею говорить чи мовчить кінокадр. У програмі фестивалю цього року будуть фільми про музику в людині і людей в музиці - «Jamala.UA» (Україна) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), спорт - «Виграти все» (Україна), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «Тісний зв’язок» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія), «Гострий біль» (Україна), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна). Запрошуємо житомирян на кінопокази на вул.Михайлівській біля Лялькового театру. Початок о 20:30. Вхід вільний», - інформують в управлінні культури.

Лекції та зустрічі з режисерами відбуватимуться у Домі української культури за адресою вул.Велика Бердичівська, 61 з 17:00 до 20:00.

Довідково: Lampa.doc – кінофестиваль просто неба, що сприяє культурній децентралізації та популяризує сучасну українську й польську документалістику по всій Україні. Цього року фестиваль проходить у шести містах: Луцьку, Червонограді, Кропивницькому, Житомирі, Запоріжжі та Умані - з 21 липня до 3 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році для молоді у житомирському парку влаштовували тематичне кіно просто неба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі