Влада

Житомирська школа увійшла до четвірки закладів, де проведуть всеукраїнський експеримент

15 August 2017, 15:05

Чотири школи з Житомирської області ввійшли до переліку навчальних закладів, які беруть участь у всеукраїнському експерименті «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти».

Про це 15 серпня повідомила прес-служба Житомирської  облдержадміністрації. 

«Перелік зі 100 загальноосвітніх навчальних закладів, в яких протягом 2017-2022 рр. проводитиметься експеримент, затверджено Наказом Міністерства освіти і науки України від 13 липня  2017 р. Програма всеукраїнського експерименту з метою практичної реалізації концепції Нової української школи реалізується у початкових класах 4 закладів Житомирщини:

  • Коростенський міський ліцей Житомирської області;
  • Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 28 м. Житомира імені гетьмана Івана Виговського (виділено редакцією);
  • Новоград-Волинський колегіум Житомирської області;
  • комунальна установа Романівської районної ради «Опорний навчальний заклад «Романівська гімназія» Житомирської області», - інформує ОДА.

За даними прес-служби, зараз вчителі перших класів проходять навчання у практичних семінарах у Києві за участю тренерів з питань впровадження Державного стандарту початкової загальної середньої освіти – це один із заходів першого організаційно-підготовчого етапу програми експерименту у липні-жовтні 2017 року.

Також буде створено робочу групи вчених і вчителів, які здійснюватимуть науково-методичний супровід експерименту. Пізніше у Житомирі відбудеться перепідготовка педагогічних працівників за інтегрованими курсами у початковій школі.

Протягом другого формувального етапу експерименту у листопаді 2017 р. – травні 2022 р. для учасників експерименту відбудеться апробація та внесення коректив до навчально-методичного процесу в початковій школі. Навчання у цих класах проводитиметься безпосередньо за експериментальною методикою. МОН моніторитиме хід експерименту та здійснюватиме його проміжне коригування за необхідності.

У червені-жовтні 2022 р. планується узагальнити результати – третій етап всеукраїнського експерименту:

- визначити динаміку показників ефективності розвитку академічних здібностей в учнів початкової школи – учасників експерименту;

- провести серії семінарів, конференцій і круглих столів, спрямованих на розповсюдження перспективного досвіду щодо впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти

- підготувати та видати навчальні і методичні посібники, методичні рекомендації за результатами експерименту, - інформує ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2017 року житомирський губернатор Ігор Гундич пообіцяв 6 шкіл з сучасним ремонтом та креативним дизайном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі