Події

У поліції розповіли подробиці «замінування» рейсового автобуса п’яним житомирянином

16 August 2017, 11:47

У Житомирі поліцейські розшукали нетверезого чоловіка, який повідомив про «замінування» рейсового автобуса. Тривожне телефонне повідомлення надійшло до поліції 15 серпня. Експерти-вибухотехніки оглянули транспортний засіб і не виявили жодних предметів, які б загрожували безпеці людей. 

Про це інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Близько 14.25 до поліції зателефонував 54-річний житомирянин і повідомив, що рейсовий автобус міжрайонного сполучення «заміновано», при цьому пасажирський транспортний засіб прибуде на центральний автовокзал Житомира за 10 хвилин. Реагуючи на тривожне повідомлення, на автовокзал негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Житомирського відділу поліції, поліцейські-вибухотехніки й інші екстрені служби. Правоохоронці вжили необхідних заходів щодо убезпечення пасажирів й інших людей, які перебували на можливо небезпечній території, та обмежили доступ до неї», - йдеться у повідомленні.

Працівники вибухотехнічної служби провели ретельний огляд пасажирського автобуса, за результатом якого жодних вибухових предметів або таких, які могли б становити загрозу для людей, виявлено не було.

«Під час спілкування з пасажирами поліцейські з’ясували, що в автобусі з Романівського району до Житомира їхав чоловік напідпитку. В обласному центрі він вийшов на одній із зупинок громадського транспорту. Перевіряючи відомості, поліцейські розшукали недавнього пасажира. Як з’ясувалося, це і був заявник, який повідомив про «замінування» до поліції. Житомирянин перебував у нетверезому стані. З його слів, він почув, ніби в автобусі хтось говорив про закладену вибухівку. Після дзвінка до поліції заявник дозволив собі ще трохи підкріпитися алкоголем. За результатами медичного обстеження, у 54-річного чоловіка зафіксовано стан алкогольного сп’яніння у 2,12 проміле. Подія була належним чином зареєстрована. Недоречний жарт обернувся житомирянину адміністративною відповідальністю за завідомо неправдивий виклик поліції (ст.183 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Водночас правоохоронці нагадують громадянам про кримінальну відповідальність, передбачену законом за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (ст.259 ККУ). За подібні протиправні дії передбачено покарання у вигляді ув’язнення на строк від 2 до 6 років», - зазначили у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня 54-річний житомирянин повідомив про «замінування» рейсового автобуса, який рухався з Баранівки.

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі