Економіка

У Житомирській області з початку року 6 людей з інвалідністю започаткували власний бізнес

16 August 2017, 12:45

Упродовж січня-липня 2017 року послугами центрів зайнятості в  Житомирській області користувались 2340 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які мали статус безробітного, у тому числі 155 військовослужбовців - учасників АТО.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Працевлаштовано 332 людини з вадами здоров’я з числа безробітних, та ще 75 осіб, яким робота була знайдена у перші дні звернень до набуття такого статусу. 48 осіб з обмеженими фізичними можливостями брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а 6 - започаткували підприємницьку діяльність за рахунок одноразово виплаченої допомоги по безробіттю. Вони зайнялись торгівлею продовольчими та непродовольчими товарами, розведенням кролів, відкрили ветаптеку, кафе-бар та міні-кав’ярню», - інформують у центрі зайнятості.

У загальній базі оперативних вакансій Житомирської області з початку року було зареєстровано 396 вакансій, на які, за інформацією роботодавців, могли бути працевлаштовані інваліди.

«Основними перешкодами щодо влаштування на роботу осіб з обмеженими фізичними можливостями є відсутність транспорту, пристосованого для перевезення осіб з важкими фізичними вадами; відсутність установ, що здійснюють професійну реабілітацію (адаптацію) осіб з інвалідністю; відмова роботодавців у прийнятті на роботу людей з окремими вадами або захворюваннями. На сьогодні потребують працевлаштування понад 1200 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які звернулись за допомогою до служби зайнятості. Для них у базі даних вакансій є всього 160 пропозицій можливої зайнятості», - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, за сім місяців 70 безробітних з Житомирської області підписали контракт із ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі