Події

На ринку в Житомирі поліцейські виявили у чоловіка колекцію ножів, а у жителя Радомишльського району - гвинтівку

16 August 2017, 15:21

Незареєстровану дрібнокаліберну гвинтівку – у Радомишльському районі та колекцію ножів у Житомирі 15 серпня виявили та вилучили поліцейські у двох чоловіків.

Про це інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Уночі 15 серпня до Радомишльського відділення поліції зателефонувала жінка і попросила допомоги у поліцейських. За словами заявниці, її образив знайомий.  Для перевірки відомостей поліцейські виїхали за вказаною заявницею адресою. Ймовірного кривдника жінки для відібрання у нього пояснень поліцейські знайшли у належному йому дачному будинку у с. Мирному.  Розібравшись по суті нарікань заявниці, правоохоронці з дозволу господаря оглянули приміщення його оселі. У результаті виявили незареєстровану гвинтівку калібру 5,6 мм та понад 70 набоїв до неї», - інформують у поліції.

За словами чоловіка, він знайшов зброю у лісі під час полювання і залишив собі. Працівники слідчо-оперативної групи вилучили гвинтівку та боєприпаси та направили їх на експертне дослідження. Попередня правова кваліфікація події – ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

«Того ж дня у м. Житомирі під час проведення на одному з міських ринків оперативно-профілактичних заходів поліцейські зупинили підозрілого молодика з рюкзаком за плечима.  У ході поверхневого огляду у ноші чоловіка, як з’ясувалося непрацюючого 31-річного місцевого жителя, було виявлено п’ять ножів, армійського зразка. Чи належать вони до холодної зброї, нині з’ясовують фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, куди направлено вилучене. У рамках розпочатого за ч.2 ст.263 ККУ кримінального провадження поліцейські з’ясовують походження та призначення такої колекції», - розповіли у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня у Черняхівському районі Житомирської області поліцейські виявили гранату у чоловіка, який посварився з дружиною.

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі