Економіка

У Житомирській області за сім місяців аудитори відшкодували втрат на понад 17 млн грн

17 August 2017, 09:55

Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом січня - липня 2017 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 17,7 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Держаудиту України.

«До суду пред’явлено 2 позови щодо відшкодування втрат ресурсів на загальну суму 1,2 млн грн. Перед органами прокуратури та одним із об’єктів контролю ініційовано 19 позовів на суму 9,1 млн грн. До порушників бюджетної дисципліни застосовано 15 заходів впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань», - йдеться у повідомленні.

За словами аудиторів, правоохоронні органи за матеріалами ревізій розпочали 21 досудове розслідування та вручили 13 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

«За недотримання законодавства 77 посадових осіб об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності, 37 – до дисциплінарної та матеріальної, 18 – звільнено із посад. Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на суму 0,2 млн грн. Економічний ефект від упровадження об’єктами контролю 91 пропозиції, наданих за результатами проведених державних фінансових аудитів, становить понад 1 млн грн», - інформують у прес-службі Держаудиту.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом першого півріччя забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму 15,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі