Влада

Мер Житомира просить профспілки допомогти вирішити проблему з виплатою зарплат медикам

17 August 2017, 11:37

Профспілки мають підтримати житомирських медичних працівників у проблемі з виплатою їм заробітних плат.

Про це під час зустрічі з профспілками міста повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, - пише сайт мерії.

У Державний бюджет України минулого року заклали субвенцію на охорону здоров’я не у повному обсязі. Таким чином у 2017 році очікується заборгованість по зарплатні медикам Житомира у розмірі 64 мільйони гривень.

«Зараз знову накопичується заборгованість по зарплаті нашим медичним працівникам. Я звертаюся до профспілок, щоб ви допомогли у вирішені цієї проблеми. Якщо держава не виконає своїх зобов’язань, то місто буде змушене шукати гроші у своєму бюджеті. Всі розуміють, що це кошти житомирян, які можна використати на потреби міста», - сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня в міську раду прийшли кілька десятків медпрацівників другої міської лікарні, бо їм своєчасно не виплатили аванс за червень, а мер Сергій Сухомлин, сказав, що гроші з держбюджету ще не перерахували і він готовий разом з лікарями їхати до Києва під Кабінет міністрів, щоб відстояти права житомирян. Після поїздки до Києва Сухомлин прозвітував, що житомирські медики отримають зарплату та відпускні за червень, а також наголосив, що для медиків треба «вибити» ще 63 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі