Влада

Більше 70% житлового фонду країни підготовлено до опалювального сезону, - Зубко

17 August 2017, 17:29

Понад 70% житлового фонду країни підготовлено до опалювального сезону.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час всеукраїнської селекторної наради щодо підготовки до опалювального сезону 2017/2018 року, – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Технічну підготовку об’єктів соціальної сфери облдержадміністрації мають завершитися до 1 вересня, житлових будинків (підготовка і здача паспортів) — до 15 вересня. В умовах децентралізації місцева влада має достатньо фінансованого ресурсу і можливостей для вчасної і належної підготовки ЖКП  до зимового періоду» — наголосив Геннадій Зубко, звертаючись до регіонів.

Віце-прем’єр зазначив, що станом на 15 серпня вже підготовлено 80,3% — шкіл, 81% — дитсадків та 70,1% — лікарень.

Окремо Зубко зупинився і на питанні розрахунків населення за спожиті ЖКП. «Рівень розрахунків населення за спожиті ЖКП за 8 місяців 2017 року становить — 100,8%. Порівняно з  2016  — цей показник збільшився на 9,1%. Також відбувається зменшення боргів, що були накопичені і за минулі періоди — на 859 мільйонів гривень», — підкреслив він.

Також Віце-прем‘єр наголосив та звернув увагу голів ОДА на дотриманні закону про комерційний облік послуг з постачання теплової енергії та водопостачання, який вже набрав законну силу. «У нас є конкретні терміни, коли ми маємо вийти на 100% побудинковий облік», - зазначив Зубко.

На 1 серпня 2017 року рівень оснащення будинків загальнобудинковими приладами обліку теплової енергії по країні становить 70,47%.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомирської області обіцяла до кінця року обладнати тепловими лічильниками 75% будинків з централізованим опаленням

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі