Місто

Космомарафон-2017: Спортивні діти - запорука здорової України в майбутньому

19 August 2017, 08:36

 За словами вчених, які вивчають вплив спорту та фізичної активності на дітей, здоров'я дитини напряму залежить від того, чи виконує дитина фізичні вправи.

Під час наукового дослідження лікарі задіяли 700 респондентів. У всіх добровольців від 5 до 17 років перевіряли рівень фізичної підготовки. Хоча батьки і вважали, що діти у них активні та фізично розвинені, більшість з піддослідних мали серйозні передумови до виникнення ожиріння.

«Ми завжди намагаємося задіяти у наших спортивних заходах якомога більше дітей з усього міста. А участь у Космомарафоні - це чудова нагода перевірити рівень фізичної підготовки дитини, позмагатися, поспілкуватися, знайти друзів та просто отримати купу позитивних емоцій. І що, мабуть, найцінніше для дітей - гарантовані призи и подарунки», - підкреслює Ірина Ковальчук, керівник управління сім’ї, молоді та спорту.

За словами Ірини, у цьому році кількість дітей, які бажають прийняти участь у дитячих забігах, збільшена, а також розширено варіанти забігів. Реєстрація на «дитячі» забіги безкоштовна, але обовя’зкова, для присвоєння кожному юному спортсмену стартового номеру. Минулого року наймолодшому учаснику було 2 роки.

Нагадуємо, що загальний призовий фонд Другого космічного напівмарафону збільшено до 64 тис. грн. Реєстрація вже відкрита і триває до 8 вересня за посиланням http://kosmomarafon.org/. Долучайтеся також у групи в соціальних мережах Facebook.

   

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі