Місто

Житомирські ветерани ФК «Полісся» розійшлись бойовою нічиєю 2:2 із вінницькою «Нивою»

19 August 2017, 19:06

 Непримиримі суперники, які лише на офіційному рівні зустрічались понад півсотні разів сьогодні вкотре зійшлись на футбольному полі стадіону «Спартак».  19 серпня пройшов товариський матч в пам’ять про багаторічного тренера та президента ФК «Полісся» Заї Адиша між ветеранськими командами житомирського «Полісся» та вінницької «Ниви». Спеконтно на стадіоні було не лише через тридцятиградусну температуру, але і тому, що обидвоє суперників не хотіли віддавати перемогу просто так. Врешті фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию 2:2. Ветерани «Полісся», яке десяток років тому сходилось у двобоях із суперниками в Першій лізі розповідають: Житомир врешті стає на шлях відродження професійного футболу і мітсу потрібна сильна футбольна команда.

 «Щоб її зробити потрібно дуже багато сил докласти. І не тільки в плані фінансування. Мають бути футболісти, які повинні підтримувати житомирський футбол і показувати ту гру, яку показували колись ми. Я думаю, що житомирський футбол повинен відроджуватись і бажаю клубу найближчим часом виходити з Другої ліги в Першу. Тому що «Полісся» завжди було в Першій лізі. І завжди займало хороші місця. Так що я сподіваюсь, що футбол буде відроджуватись. Вінницька «Нива» відроджується і ми повинні теж до них тягнутись», - переконаний гравець ветеранської команди ФК «Полісся» та автор одного із забитих м’ячів Борис Бутханов.

За команду ветеранів зіграв також і син багаторічного президента клубу Олег Авдиш. Юнак переконаний: це не остання ветеранська зустріч, яка відбувається в Житомирі.

«Відмінний матч, відмінна атмосфера. В першу чергу я радий, що зібралося багато вболівальників, які не приділили час родині, як це треба було зробити, а прийшли на футбол. Взяли своїх дітей, родичів і прийшли подивитися на легенд житомирського і вінницького футболу. За що я їм дуже вдячний. Хороша гра була, справжні майстри своєї справи. Ще можуть, як всі побачили, і наші вінницькі друзі, і житомирські легенди. Трошки в мене не вийшло, треба було забивати. Але нічого, я думаю, що коли відновиться центральний стадіон, ми знову зіграємо цей матч. Будуть ігри і з ветеранами Вінниці, і з київським «Динамо» і з донецьким «Шахтарем». Я думаю, що там у мене вийде забити», - каже син Заї Авдиша Олег.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі