Події

Житомирські рятувальники зупинили розповсюдження пожежі, яка спалахнула в заповіднику біля кордону з Білоруссю

20 August 2017, 22:29

20 серпня о 14: 55 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про лісову пожежу на площі 60 га біля с. Майдан Копищанський Олевського району на території «Поліського природного заповідника» Копищанського лісництва.

Про це інформує прес-служба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Зважаючи на масштаб пожежі та швидкість поширення через сильні пориви вітру, о 17:16 її було класифіковано як надзвичайну ситуацію. Станом на 19:00 площа низової пожежі склала 120 га загальної та 2 га верхової. Швидкість вітру сягає 15-20 м/сек. Відстань до кордону з Республікою Білорусь складає 1-1,5 км. Наразі розповсюдження вогню зупинено», - повідомили в обласному управління ДСНС після 20.00 год.

На місці події продовжують працювати рятувальники та працівники лісгоспу, розгорнуто пересувний пункт управління УДСНС в області.

«Загалом на ліквідацію наслідків лісової пожежі залучено 201 чоловік та 36 одиниць техніки. З них від ДСНС 31 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки, у тому числі літак АН 32П та вертоліт МІ-8 Авіаційного загону з м. Ніжин. Від лісгоспу працює 170 осіб та 29 одиниць техніки», - інформують рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, в липні цього року пожежні та лісівники півдоби боролися із пожежею, що виникла на торфовищі поблизу села Копище Олевського району на території Поліського заповідника.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі