Події

Ліквідація пожежі у заповіднику в Житомирській області продовжується: авіація вилила 20 тонн води

21 August 2017, 15:22

Станом на 14:00 21 серпня площа пожежі на території Поліського природного заповідника в Олевському районі Житомирської області залишається в межах 120 га.

Про це інформує прес-служба ДСНС України в Житомирській області

«Гелікоптером проведено розвідку місця надзвичайної ситуації та продовжується гасіння пожежі на окремих ділянках вглиб лісового масиву. Також залучено пожежний літак Ан-32П ДСНС України. Авіацією здійснено 8 скидів води (загалом 20 тонн). Фахівці тримають по периметру вогонь, щоб не допустити його розповсюдження за межі зазначеної площі. Наразі відчуваються сильні пориви вітру північно-західного напрямку. Відстань до кордону з Республікою Білорусь залишається в межах 1,5 км. Загалом на ліквідацію наслідків лісової пожежі залучено сили загальною чисельністю 218 чоловік (особовий склад підрозділів ДСНС та лісомисливського господарства) та 40 одиниць техніки», - зазначають у прес-службі ДСНС.

Нагадаємо, зранку, 21 серпня, рятувальники повідомляли про те, що більше 200 осіб досі рятують від пожежі заповідник у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня о 14: 55 до служби порятунку «101» надійшла інформація про лісову пожежу на площі 60 га біля с. Майдан Копищанський Олевського району на території «Поліського природного заповідника» Копищанського лісництва. О 20:00 рятувальники повідомили, що пожежу зупинено.

Фото прес-служби ДСНС у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі