Суспільство

Житомирські університети погіршили свої показники у web-рейтингу українських вузів

21 August 2017, 15:36

Webometrics Ranking of World's Universities опублікував традиційний рейтинг світових університетів за рівнем їх присутності в мережі. Як відомо, результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік, у січні та липні.

Про це повідомляє сайт Освіта.ua.

«У процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities розробниками рейтингу враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів. Іншими словами, оцінюється змістовна та інформаційна складова web-сайту університету. Розробники зазначають, що при складанні рейтингу показники відвідуваності та дизайн сайтів до уваги не береться. Новий web-рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities складений з урахуванням систематизованих даних, отриманих розробниками у липні 2017 року», - зазначає видання.

Загалом, рейтинг охоплює понад 27 тисяч університетів та навчальних закладів з усього світу. Безперечним лідером рейтингу у світі за показниками Webometrics Ranking of World's Universities є Сполучені Штати, що мають 8 навчальних закладів у Top-10 рейтингу. У Європі за показниками присутності у мережі домінують британські виші. Свої рейтингові web-місця отримали і понад 300 вищих навчальних закладів з України.

«Згідно з результатами рейтингу, найбільш присутнім у мережі українським вищим навчальним закладом є Київський національний університет ім. Шевченко. Друге місце посів НТУ «Київський політехнічний інститут», третє - Сумський державний університет. Четверте, п'яте і шосте місця в українському рейтингу отримали Харківський національний університет ім. Каразіна, Одеський національний університет ім. Мечникова та Львівський національний університет ім. Франка. Сьоме і восьме місця посіли Національний університет «Львівська політехніка» та НТУ «Харківський політехнічний інститут». Дев'яте місце в українському рейтингу отримав Тернопільський національний економічний університет. Десятий рядок за Національним авіаційним університетом», - йдеться у публікації.

Житомирські університети погіршили свої показники у порівнянні з січневим цьогорічним рейтингом: найкраще місце у Житомирського державного університету ім.І.Франка – він посідає 79 сходинку (в січні цього року було 69 місце), на 82 місці – Житомирський державний технологічний університет (було 70), на 125 – Житомирський національний агроекологічний університет (було 122). Натомість місцеві інститути покращили свої позиції: Житомирський військовий інститут С П Корольова на 205 місці (було 215), Житомирський інститут медсестринства – на 288 (було 301).

У світовому рейтингу місце ЖДУ ім. Івана Франка – 7154, ЖДТУ – 7303, ЖНАЕУ – 9757.

Результати цьогорічного січневого рейтингу дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі