Події

Рятувальники Житомирської області розповіли, хто допомагав гасити пожежу в Поліському заповіднику

22 August 2017, 12:24

Масштабне займання у Поліському природному заповіднику в Житомирській області локалізовано. Про це Житомир.info 22 серпня розповіла речниця управління ДСНС України у Житомирській області Оксана Ковальчук. В управлінні кажуть: до гасіння пожежі на 120 га не залучали пожежно-рятувальні підрозділи з інших областей, за винятком авіації з м. Ніжина. Наразі відкритого горіння не має, лишень проводиться проливання окремих осередків тління. Тому, на згарищі продовжують працювати більше 200 чоловік особового складу та 40 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

«Вже сьогодні з 6 годину ранку розпочалися роботи, щодо ліквідації пожежі на площі 120 га. На місці події проводяться гасіння окремих осередків, відкритого вогню вже не спостерігається. Дислоковані сили та підрозділи лісомисливського господарства, ДСНС України, працює авіація. За попередні дві доби літаками та гелікоптером авіаційного загону ДСНС м. Ніжина в осередки займання скинуто 136 тонн води. Зараз два літаки залишилися, вертоліт повернувся на місце дислокації у місто Ніжин. Працювали пожежно-рятувальні підрозділи з північних районів Житомирської області: Малинський, Олевський, Овруцький, Коростенський райони, з інших областей не залучалися. За виключенням авіації ДСНС України, яку залучили в перший день, коли спостерігалася верхова пожежа. Сьогодні там працює 218 чоловік особового складу і 40 одиниць пожежно-рятувальної пристосованої для цілей пожежогасіння техніки», - розповідає речниця управління ДСНС України у Житомирській області Оксана Ковальчук.

Подібна надзвичайна ситуація в Житомирській області, кажуть в управлінні ДСНС, була зафіксована 9 років тому, і знову ж таки на Олевщині, коли горіло 100 га лісу в селі Замисловичі.

«У зв’язку з тим, що пожежа набула значних розмахів, були сильні пориви вітру 15-20 м/сек і була загроза поширення пожежі за межі 60 га, було прийнято рішення класифікувати цю пожежу, як надзвичайна ситуація. До речі, подібна надзвичайна ситуація в лісових масивах була зафіксована у 2008 році. Тоді, з 9 по 15 вересня, гасили ліс на площі 100 га в с. Замисловичі, того ж Олевського району. Тоді пожежу вдалося приборкати зусиллями рятувальників і підрозділів ДСНС Житомирської області», - каже Оксана Ковальчук.

Врешті, що стало причиною займання у Поліському природному заповіднику, та які збитки заподіяні, буде відомо після повної ліквідації пожежі.

Нагадаємо, у прес-службі ДСНС у Житомирській області інформували, що з 6:00 ранку 22 серпня зусиллями рятувальників та лісівників здійснюються заходи щодо ліквідації пожежі на площі 120 га. Відкритого горіння не спостерігається, проводиться проливання окремих осередків тління.

Як повідомляв Житомир.info, зранку, 20 серпня о 14: 55 до служби порятунку «101» надійшла інформація про лісову пожежу на площі 60 га біля с. Майдан Копищанський Олевського району на території «Поліського природного заповідника» Копищанського лісництва. О 20:00 рятувальники повідомили, що пожежу зупинено.21 серпня надійшло повідомлення, що більше 200 осіб продовжують рятувати заповідник від пожежі. Станом на 14 годину площа пожежі залишалась тією ж – 120 га, повідомлялося про 20 тонн вилитої води.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі