Суспільство

У Житомирській області зареєстровано більше 30 громадських організацій, які пов’язують себе з АТО

22 August 2017, 13:59

У Житомирській області зареєстрована 36 громадських організацій, які пов’язують свою діяльність з учасниками АТО, з них 12 – в обласному центрі.

Такі дані містяться в Реєстрі громадських об’єднань департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України.

Перше громадська організація «Ветерани АТО» була зареєстрована у Житомирі 21 липня 2014 року. Її заснували члени ВО «Свобода» Василь Клюба та Максим Вілівчук, який зараз є заступником голови Житомирської облради.

В грудні цього ж року також у Житомирі була зареєстрована ГО «Бойове братерство ветеранів АТО», її засновники – Сергій Саченко та Валерій Логінов, більш відомий за позивним «Аскольд».

В 2015 році в області було зареєстровано 19 подібних громадських організацій, у 2016 році – 12, цього року – три.

Станом на 22 серпня дві організації вже припинили свою діяльність: ГО «Братство ветеранів АТО Коростенщини» (зареєстрована 8 червня 2015 року) та Коростишівська громадська організація учасників та ветеранів АТО «Патріот» (зареєстрована 2 липня 2015 року).

Крім того, у Житомирі у вересні 2016 року зареєстрована громадська організація «Кіборги Полісся».

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня цього року Житомирська міська рада підписала Меморандум про взаємодію та співробітництво із громадськими організаціями, до складу яких входять учасники АТО. Згодом підписанти делегували свого представника до складу міськвиконкому. На сесії облради 27 липня керівництво обласної ради та облдержадміністрації підписало Меморандум про взаємодію та співробітництво з громадськими організаціями і формуваннями щодо співпраці у сферах соціально-правового захисту учасників бойових дій, їхніх сімей та патріотичного виховання молоді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі