Суспільство

За рік у Житомирській області побільшало людей з надмірною вагою, - статистика

23 August 2017, 09:18

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у поточному році Держстатом здійснено розрахунок індексів маси тіла для населення у віці 18 років і старше по кожному регіону України.

Про це пише головне управління статистики у Житомирській області.

Згідно рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, особами з нормальною масою тіла вважається ті, у кого значення індексу, обчисленого як відношення ваги тіла до квадрату зросту людини, знаходиться в межах від 18,5 до 25. Про надлишкову вагу свідчить величина індексу від 25 до 30, ожиріння – від 30 до 40. Індекс менше 18,5 говорить про понижену масу тіла, а вище 40 – про крайню форму ожиріння.

«Аналіз отриманих результатів показав, що на Житомирщині у 41% населення зазначеного віку маса тіла є нормальною, проте стільки ж мають надлишкову вагу, 15% опитаних страждають ожирінням, а 1% – має крайню її форму. Понижена маса тіла спостерігається у 2% дорослого населення області. Слід сказати, що відносно минулого року дещо зменшився відсоток населення з пониженою та нормальною масою тіла, натомість людей з надлишковою вагою та ожирінням стало більше. Хоча заняття фізкультурою та спортом вважається одним із ефективних методів профілактики зайвої ваги, серед респондентів Житомирщини старше 18 років роблять гімнастику або відвідують спортивні заклади не менше одного разу на тиждень лише кожний п’ятий чоловік та кожна шоста жінка», - зазначають статистики.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирській області надлишкова маса тіла спостерігалася у 40,9% дорослого населення, що на 1,5 в.п. більше, ніж у цілому по країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі