Влада

Керівники Житомирської області пригадали часи, коли синьо-жовтий стяг знімала міліція

23 August 2017, 11:06

У День прапора України на майдані Корольова у Житомирі зібралося близько двох сотень людей. По один бік військові, оркестр, по-інший - містяни у вишиванках з прапорцями в руках, представники влади та духовенства. Усі вони зібралися для урочистого підняття Державного прапора. Під звуки національного гімну військові виносять прапор, а от підіймають стяг дефліпмійці, заслужені майстри спорту Ігор Завіруха та Олег Антонюк. Останні пишаються, що саме їм доручили таку почесну місію.   

«Нам дуже було приємно сьогодні знаходитись тут, ми дуже горді, що нам надали таку честь піднімати прапор і в душі, звичайно, була радість», - зізнається заслужений майстер спорту України з волейболу Олег Антонюк.

Вітають зі святом державного прапора і представники влади. Кажуть: блакитно-жовтий стяг – це не просто символ України, а символ незламності духу, патріотизму та любові до Батьківщини. Разом із тим із прикрістю згадують ті часи, коли символ державності був заборонений.

«Я пам’ятаю часи, коли прапор було не те, що модно вивішувати на балконі, в машині. За це інші тебе сприймали по-іншому. Сьогодні ж побачити прапори на балконах, в автомобілях, навіть кількість людей, яка сьогодні приходить на підняття державного прапора до облдержадміністрації, кожного року зростає. Люди після Революції гідності стали більше патріотичними, і все, що стосується символіки держави, для них так само дуже близьке, і це не може не радувати», - згадує голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Згадую 90-й рік, коли я працював головою колгоспу, прокидаюсь зранку на зібрання, і над сільською радою висить блакитно-жовтий прапор. Тоді приїхала міліція, КГБ, і зняли цей прапор, тому що була радянська влада іще. Тоді на таке дивилися як на щось вороже. А сьогодні після тих подій, що відбулися на Майдані, особливо, що зараз відбувається на сході, ми бачимо, як з гордістю наші військові розписують стяг, вивішують на іконах, як кіборги підіймали його в аеропорту. Зрозуміло, що це наш символ, патріотизм, наша любов, наша держава», - розповідає голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

«Ми пишаємося тим, що ми вже стільки років маємо незалежність і свій стяг, і не соромимося того, як це було колись», - каже секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

До привітань долучаються і місцеві жителі.

«Всіх житомирян вітаю зі святом і бажаю миру нашій країні, і щоб ми ніколи не цуралися свого прапору, свої країни та символіки», - вітає житомирян Ірина.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 23 серпня на майдані Корольова відкриють пам’ятник Героям Небесної Сотні, чекають віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі