Події

Лісівник отримав удар по голові за спробу перешкодити незаконній рубці в Житомирській області

23 August 2017, 11:35

На майстра лісу обходу №5 Літківського лісництва ДП «Лугинське лісове господарство» здійснено напад.

Інцидент трапився 21 серпня 2017 року о 18 годині, - повідомив 23 серпня сайт Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства.

«До майстра лісу Калинюка М. С. надійшов телефонний дзвінок, у якому повідомили про звуки бензопили у лісовому масиві. При патрулюванні лісових масивів обходу №5, що закріплений за майстром, в кв. 71 Мирослав Сергійович зустрів двох чоловіків з бензопилою. На прохання майстра представитися та пояснити свої дії отримав удар по голові», - розповів інженер охорони лісу Володимир Бовсунівський.

За словами потерпілого, він намагався відняти бензопилу у зловмисників, під час чого отримав удар по голові ззаду, який йому наніс третій чоловік, його обличчя майстер не бачив. Після цього злочинці попрямували до автомобіля, який стояв неподалік, та залишили місце пригоди.

«Пізніше Калинюк М. С. звернувся до Лугинського відділення поліції Коростенського ВП ГУНПУ в Житомирській області, де подав заяву про вчинення злочину. Призначений огляд судово-медичного експерта для встановлення тяжкості тілесних ушкоджень «, - інформує прес-служба ЛМГ.

За даними начальника Лугинського відділу поліції Костянтина Перепелиці, слідство триває, правоохоронці встановлюють особи злочинців, - зазначають у прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, ще в березні 2017 року лісівники повідомляли, що ситуація з незаконними рубками в Коростенському та Лугинському районах стала загрозливою. У 2016-2017 роках лісова охорона Коростенського лісомисливського господарства 5 разів зазнавала нападів з боку лісопорушників, а в Лугинському районі – 2.

«Лісничі та майстри лісу зазнавали тілесних ушкоджень, зловмисники кілька разів пошкоджували службовий транспорт та спалили автомобіль», - повідомляли лісівники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі