Події

Керівник київської фірми допоміг посадовцям Житомирської ОДА розтратити більше 600 тис. грн з держбюджету

28 August 2017, 16:17

Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати посадовими особами одного з управлінь Житомирської обласної державної адміністрації бюджетних коштів при проведенні технічного переоснащення насосної станції.

Про це 28 серпня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Установлено, що протягом березня-липня 2015 року посадові особи управління уклали із київським приватним акціонерним товариством договір про технічне переоснащення обладнання на каналізаційно-насосній станції у м. Бердичеві. У подальшому директором товариства, який діяв за попередньою змовою із керівником управління,було підроблено договір щодо вартості придбаного обладнання та акти про виконання робіт, що призвело до незаконної витрати державних коштів на суму понад 600 тис грн», - йдеться у повідомленні.

На даний час прокурором повідомлено керівнику київської фірми про підозру у скоєнні злочинів за ч.5  ст. 27 ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 28 ч.1 ст.366 КК України (пособництво в розтраті чужого майна, вчиненому шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та службове підроблення офіційних документів). Також, за клопотаннями Житомирської місцевої прокуратури, ухвалою Богунського районного суду м. Житомира підозрюваному обрано запобіжний захід у виді застави на суму 128 тис грн та відсторонено від посади.

Досудове розслідування, яке проводить місцевий відділ поліції, триває.

«Спільно з працівниками Управління захисту економіки проводяться усі необхідні слідчі дії, встановлюються обставини скоєння, за попередньою змовою, посадовими особами управління облдержадміністрації кримінального правопорушення щодо розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах», - інформує прокуратура Житомирської області.

Нагадаємо, у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку планували профінансувати у Бердичеві: будівництво напірного колектору мікрорайону ВАТ «Цукрорафінадний завод» – 642,352 тис. грн; будівництво каналізаційно-насосної станції мікрорайону ВАТ «Цукрорафінадний завод» - 588,739 тис. грн; реконструкція самопливного колектору мікрорайону ВАТ «Цукрорафінадний завод» - 313,291 тис. грн. Розпорядником коштів був визначений департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, а у жовні 2015 року розпорядник коштів став Бердичівський водоканал.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня цього року київські правоохоронці в Житомирі проводили обшуки у Фонді соціального страхування: поліція викрила схему, за якою були привласнені кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі