Культура

У Житомирі відкрилася виставка одягу доби незалежності від 40 українських fashion-дизайнерів

30 August 2017, 21:38

Житомир став першим містом після столиці, яке приймає унікальну модну виставку «IN PROGRESS. Дрес-код України доби незалежності». Серед експонатів – 60 моделей одягу від 40 українських fashion-дизайнерів, арт-об’єкти авангардної моди, вбрання з міжнародних показів та сценічні луки українських поп-зірок. З-поміж усіх представлених моделей, звання «символу виставки» від куратора проекту Зої Звиняцьківської дістається інавгураційній сукні першої леді Марини Порошенко.

Куратор проекту розповідає: у приміщенні драмтеатру хоч і не вдалося розмістити повну експозицію одягу в 200 моделей, проте все одно вдалося відтворити три доби Незалежності, кожна з яких має по дві назви. А саме: нова свобода – нова еліта, діалог з національною традицією – український гламур, новий урбанізм – нові критерії успіху. Така собі хронологічна розповідь про те, як змінювалися погляди людей на світ, моду та самих себе.

«Це виставка не про моду і не про історію моди. Це виставка про нашу історію, історію людей, які жили і живуть в Україні. Про шлях ментальних змін, які вони подолали за добу незалежності, за ці 25 років», - пояснює Зоя Звиняцьківська.

Виставка «IN PROGRESS. Дрес-код України доби незалежності» у житомирському драмтеатрі триватиме до 14 вересня і є безкоштовною для усіх відвідувачів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі