Політика

В Черняхівському районі голова РДА разом з народним депутатом вітав школярів з Днем знань

2 September 2017, 10:32

1 вересня голова Черняхівської районної державної адміністрації Павло Ігнатенко разом з народним депутатом України Павлом Дзюбликом та Черняхівським селищним головою Іваном Бабицьким взяли участь в урочистостях з відзначення Дня знань та початку нового 2017-2018 навчального року в Черняхівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та Черняхівській гімназії.

У своїй привітальній промові з нагоди Дня знань голова районної державної адміністрації зазначив , що нинішнього року в районі за парти сядуть майже 3 тисячі учнів, з них 300 – першокласники, 160 учнів одинадцятих класів. Для забезпечення якісної освіти в районі працюватимуть 440 вчителів. Відзначив, що всі загальноосвітні заклади району готові до початку нового навчального року. У всіх проведені якісні поточні ремонти, на що використані кошти районного та місцевих бюджетів, спонсорські кошти (меценатів, батьків, вчителів ) на суму більше 250 тис. грн. Значну допомогу для вирішення проблем в галузі освіти району надають народний депутат України Дзюблик Павло Володимирович та депутати обласної ради Сташенко Григорій Федорович, Руденький Андрій Олександрович, Рибак Наталія Іванівна, Чорноморець Олександр Павлович. За їх сприяння з депутатського фонду обласного бюджету для закладів освіти району виділено кошти в сумі 760,3 тис.грн.

За сприяння голови обласної державної адміністрації Ігоря Гундича в районі буде здійснюватись реалізація проекту з перекриття даху та утеплення фасадів Черняхівської гімназії за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, на що виділено майже 6,2 млн. грн. та майже 800 тис. грн співфінансування надано з  бюджету Черняхівської селищної ради. 

Готуючись до нового навчального року в Черняхівській гімназії проведено облаштування фасадної сторони території, кошти на яку виділені частково з районного бюджету в сумі 60 тис.грн, та бюджету селищної ради – 67 тис.грн

Знаменним є те, що в цьому році введено в експлуатацію нове приміщення Черняхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, значно поліпшені умови для організації навчально-виховного процесу, створено всі умови для здобуття учнями глибоких і міцних знань, все естетично оформлено, впорядковано територію, висаджено багато зелених насаджень, та квітів. Ця школа, на сьогодні, є однією з найкращих шкіл в області.

Здорові діти – здорова нація. На оздоровлення дітей під час літніх канікул було витрачено кошти в сумі 545,0 тис. грн.. 1400 дітей отримали оздоровлення. В пришкільних таборах відпочило 1370 дітей, 79 дітей отримали оздоровлення в стаціонарних закладах відпочинку (санаторії).

В цьому році значну увагу приділено обдарованим, талановитим дітям. 30 учнів, які відстоювали честь району на республіканських, обласних предметних олімпіадах, конкурсах та спортивних змаганнях оздоровлені в санаторії «Дениші», на що з районного бюджету виділено 170 тис.грн.  А також оздоровлено 10 дітей-сиріт, двоє дітей з обмеженими фізичними можливостями, 23 – дітей учасників АТО, 12 дітей з багатодітних родин.

Стан здоров’я дітей під час навчально-виховного процесу перебуватиме в полі зору медичних сестер, посади яких введені в усіх загальноосвітніх закладах І-ІІІ ступенів.

В навчальних закладах району організовано індивідуальне навчання для 18 дітей з вадами розумового та фізичного розвитку. Ці діти потребують особливої уваги.   Для них в 7 загальноосвітніх закладах району відкрито

9 класів з інклюзивним навчанням, в яких навчається 9 дітей з особливими потребами. З нового навчального року буде відкрито ще по одному класу з інклюзивним навчанням в Черняхівській та Головинській гімназії.

Радує те, що в районі підвіз учнів до школи та до місця проживання здійснюють 11 шкільних автобусів. Завдяки співфінансуванню з бюджету Черняхівської селищної ради в сумі 415 тис. грн та коштів, виділених з районного бюджету в сумі 80 тис. грн, на минулому тижні шкільний автобусний парк поповнився ще одним комфортабельним автобусом, який передано Черняхівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Керівництво району разом з сільськими та селищними головами працює над вирішенням питання щодо ремонту доріг в районі для забезпечення проїзду шкільних автобусів, вишукуються кошти, долучаються до цієї справи керівники суб’єктів підприємницької діяльності та значну допомогу надають народні депутати України та депутати Житомирської обласної ради.

В зв'язку з проведенням в країні адміністративної та освітньої реформ, в районі необхідно провести оптимізацію загальноосвітніх навчальних закладів, в яких навчається мала кількість учнів та забезпечити надання їм повноцінної освіти в школах району, які відповідають сучасним вимогам. Для цього потрібно   створити в районі опорні школи.

В області уже створено 30 опорних шкіл, з них: 19 – в об’єднаних територіальних громадах, 11- у районах. Таку роботу в районі буде розпочато в цьому році.

На завершення Павло Михайлович запевнив присутніх на святі, що керівництво району докладе всіх зусиль для того, щоб підростаюче покоління навчалось в освітніх закладах району, які відповідають сучасним вимогам, отримувало якісні знання та виразив слова вдячності народному депутату України Дзюблику Павлу Володимировичу, начальнику відділу освіти райдержадміністрації Сташенку Григорію Федоровичу, Черняхівському селищному голові Бабицькому Івану Васильовичу, депутатам обласної, районної   рад та Черняхівської селищної ради, директору Черняхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шлапак Галині Миколаївні, директору Черняхівської гімназії Сироїду Миколі Антоновичу, вчителям, технічним працівникам, батькам, меценатам всім тим, хто взяв участь у підготовці закладів освіти району до нового навчального року та побажав всім міцного здоров’я, миру та перемоги в усіх щоденних справах.

Прес-служба Черняхівської РДА

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі