Місто

Міська рада хоче провести конкурс, щоб встановити в Житомирі дизайнерські парклети

5 September 2017, 11:37

Влада Житомира хоче провести конкурс на кращу пропозицію щодо дизайнерських рішень по розміщенню парклетів.

Відповідний проект рішення виконкому 5 вересня опублікований на сайті міської ради.

«З метою покращення благоустрою міста, його міського середовища, влаштування місць для відпочинку мешканців та гостей міста, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.1999 № 2137 «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів» (із змінами), статті 6 Закону України «Про архітектурну діяльність», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», статей 31, 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив Провести відкритий конкурс на кращу пропозицію щодо дизайнерських рішень та розміщення  міських парклетів в Житомирі. Затвердити Положення про  Конкурс та його умови згідно з додатком 1. Визнати організатором Конкурсу департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради. Для розгляду конкурсних пропозицій утворити журі з проведення Конкурсу та затвердити його склад згідно з додатком 2», - йдеться у проекті рішення.

У запропонованому положенні про конкурс зазначається, що Перед учасниками Конкурсу ставляться наступні завдання: запропонувати дизайнерські рішення  міських парклетів; запроектувати розміщення елементів благоустрою на вулицях та в скверах міста; вказати орієнтовну вартість реалізації пропозиції.

«До участі у Конкурсі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців - дипломованих професійних архітекторів, дизайнерів, художників, студенти архітектурних і художніх навчальних закладів. Участь у Конкурсі іноземних фахівців, студентів закордонних навчальних закладів не забороняється. Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується», - наголошується у положенні.

Конкурс планують провести у два тури: мета І туру – визначення місць та виявлення кращої планувальної, естетично-художньої концепції розташування міських парклетів; мета ІІ туру – визначення кращих дизайнерських рішень міських парклетів  на визначених І туром місцях їх розташування.

Вказана у положенні дата оголошення конкурсу – 11 вересня 2017 року. Термін подачі конкурсних проектів для участі у конкурсі – до 09 год. 00 хв. 12 жовтня 2017 року.

Визначити переможця та оголосити результати конкурсу планують до 27 листопада 2017 року.

Нижче – фото парклетів (з інтернету)

 

Парклет у Чернівцях

 

Парклет в Івано-Франківську

 

Парклет у Сан-Франциско

Парклет у Житомирі біля Торгового центру

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче на 2 місяці продовжити прийом конкурсних пропозицій на кращий проект пам’ятного знаку воїнам АТО та затвердити склад журі. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі