Події

Житомирський апеляційний суд залишив дітей у родині рідновірів, але сільрада не здається

6 September 2017, 08:24

Житомирський апеляційний суд залишив без змін рішення суду про повернення трьох дітей батькам-рідновірам.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Родина рідновірів Святозара та Свєтозари Батенькових живе за давніми слов'янськими звичаями. Але умови проживання дітей викликали занепокоєння у сільради. За розпорядженням сільського голови їх із родини вилучили. Півтора місяця Богдана, Ангеліна та Лев жили в центрі реабілітації. Наприкінці липня батьки через суд усе ж повернули дітей у родину, та сільрада не змирилася.

Під будівлею суду, як і в минулі рази, десятки активістів, що на боці рідновірів.

«Абсолютно все доглянуто і чисто, діти чисті, діти люблять батьків. Я вважаю, що це нонсенс, що забирають. Голова сільради може вирішити, що люди не такі як всі, і забирати у них дітей», - каже активіст Сергій Філімонов.

Активісти та рідно віри – у залі суду. Позивачів немає. З'ясовується, що напередодні представники Тетерівської сільради просили провести засідання в режимі відеоконференції. Але зробили це запізно. Апеляцію сільради на вилучення дітей із родини судді відхиляють без позивачів. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і не підлягає апеляційному оскарженню.

Чому на суд не прийшли представники соціальних служб та сільради – намагаємося з'ясувати телефоном. Керівник відділу в справах дітей навіть не знає про засідання та рішення суду.

Сільський голова своєю чергою впевнена, що батьки зобов'язані довести свою спроможність у суді.

«Позиція сільської ради – щоби дітям було добре. Якщо вона справилась, і вона хороша мама, і доводить це в суді – нехай більше в таке не потрапляє і виховує своїх дітей», - каже Валентина Ільницька, Тетерівський сільський голова.

У сільраді заявляють – вони продовжать позиватися до суду щодо вилучення дітей із родини. Рідновіри тим часом звернулися до поліції з проханням розслідувати справу про самоправство соціальних служб.

Нагадаємо, активістів, який пришли 5 вересня на засідання суду підтримати багатодітну родину, обшукувала поліція.

Як повідомляв Житомир.info, в червні цього року в селі Буки Житомирського району соціальні служби відібрали трьох дітей у батьків через підозру в поганому харчуванні. Після рішення районного суду дітей повернули родині рідновірів. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі