Влада

Виконком відклав питання про підвищення вартості технічного обслуговування ліфтів у Житомирі

6 September 2017, 15:44

На засіданні виконавчого комітету 6 вересня розглядали питання нової ціни технічного обслуговування ліфтів. Які фактори впливають на збільшення вартості техобслуговування ліфтів та як вираховується тариф, членам виконкому пояснює директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

«У нас сьогодні вартість технічного обслуговування складається з базової ціни та коефіцієнтів. Ми рішенням виконкому маємо змінити базову ціну ліфту. Базова ціна зростає в середньому 350 грн до 600 грн», - розповідає директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

«Трохи незрозуміло. Я розумію, що ціни на все зростають, але з 746 грн до 2852 тис. грн. Що це?», - запитує Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Тариф розраховується по кожному будинку і ліфту окремо. Це визначають компанії балансоутримувачі, які надають такі послуги. Вони між собою мають укласти договори про обслуговування ліфтів. У відповідності від коефіцієнтів ціна варіюватиметься від 746 грн», - відповідає Микола Костриця.

Не згоден із представленими розрахунками департаменту економічного розвитку та ставить під сумнів директор одного з підприємств, яке обслуговує ліфти у місті.

«Тут показаний приклад, якщо на ліфту примінити усі коефіцієнти. У нас такого розрахунку ціни за ліфт немає. Візьміть розрахунки, там немає 2300 тис. грн, є 1800 тис. грн, 800 грн. Сергію Івановичу, по інших містах ми подавали ціну разом із коефіцієнтами, там видно картину. У нас же в місті ми тільки затверджуємо оце. Давайте ми дамо ціну з коефіцієнтами», - пояснює директор ПСП «Вертикаль» Валентин Петренко.

Щоб поставити крапку в питанні на наступний виконком міський голова доручає зібрати інформацію про кількість відремонтованих ліфтів за рахунок міського бюджету, де та скільки в житомирських будинках нових ліфтів та вирахувати по кожному будинку коефіцієнт та прописати конкретні суми. Окрім цього, Сергій Сухомлин називає іще один варіант вирішення спірного питання.

«Є інша пропозиція - робимо комунальне підприємство, займаємось самообслуговуванням і робимо диспетчеризацію. Але, якщо є бажання підняти тариф і все інше, то я хочу, щоб це було прозоро. Щоб ми голосували і знали за що. А не так, що нам показали формулу, а потім хто і як ці формули буде використовувати», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зрештою, члени виконкому зняли питання на доопрацювання для з’ясування всіх деталей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі