Суспільство

Нацкомісія розповіла про якість послуг операторів мобільного зв’язку

8 September 2017, 16:08

З метою інформування споживачів телекомунікаційних послуг та на виконання протоколу засідання Кабінету Міністрів України від 04.07.2017 оператори рухомого (мобільного) зв’язку подали до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, інформацію про якість телекомунікаційних послуг за І півріччя 2017 року.

Про це повідомляє сайт Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації.

«Аналіз отриманих даних показав дотримання встановлених рівнів якості послуг рухомого (мобільного) зв'язку, затверджених Наказом Мінтрансзв’язку від 19.03.2010 № 147, та стале розширення території покриття радіомережі стандарту «Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)» (3G), в тому числі із забезпеченням високошвидкісного доступу до Інтернету», - йдеться у повідомленні.

Найбільше звернень НКРЗІ отримала від споживачів мобільного оператора «PeopleNet», у нього також найбільший відсоток неуспішних спроб приєднання до мережі та недоставлених смс-повідомлень. З трійки найбільших мобільних операторів найгірші показники у Lifecell.

Узагальнена інформація щодо показників якості, які характеризують доступність радіомережі та послуг, безперервність, повноцінність надання послуг, а також якість обслуговування споживачів, відображена нижче.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 25 липня цього року телеком-оператор «Київстар» першим запустив 3G зв'язок у Житомирі та передмісті. Згодом 3G з’явився у абонентів Vodafone, а наступного дня – Lifecell.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі