Влада

ГУНП в Житомирській області пояснило, чому зупиняло колону, яка їде зустрічати Саакашвілі

9 September 2017, 13:17

У Житомирському районі поліція перевірила інформацію про переміщення незаконної зброї.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Близько 9.20 год. 9 вересня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що автодорогою Київ – Чоп рухається колона автомобілів з людьми, які можуть мати незаконну зброю. Поліцейські перевірили відомості та оглянули транспортні засоби, після чого подорожні продовжили свій рух. У транспортних засобах, які рухалися колоною, знаходилися люди у форменому одязі з нашивками одного із добровольчих батальйонів на чолі із народним депутатом України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місці зупинки транспортних засобів у Житомирському районі працювали керівництво головного управління Нацполіції Житомирщини, слідчо-оперативні групи ГУНП і Житомирського відділення поліції, бійці спецпідрозділу та патрульні поліцейські.

«Попри спроби саботування з боку подорожніх законних вимог правоохоронців щодо надання для огляду транспортних засобів колони і перевірки наявної зброї, після коротких перемовин поліцейські здійснили необхідні заходи. За їх результатами незаконної зброї, а також інших заборонених законом предметів чи таких, які б могли становити небезпеку для людей, виявлено не було. Відтак після проведеного огляду колона автомобілів рушила далі за своїм маршрутом», - інформує ГУНП.

Поліцейські нагадують, що в Житомирській області тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Зброя і вибухівка». У рамках операції правоохоронці реагують на всі повідомлення і перевіряють оперативну інформацію про можливе незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибухівкою. Відтак звертаються до громадян із розумінням ставитися до поліцейських заходів.

Народний депутат, який за інформацією поліції був у колоні – Семен Семенченко (фракція Об’єднання «Самопоміч»).

«Друга зупинка і знову: "надійшов сигнал що у вашій колоні зброя і вибухівка". Житомирська область зустріла з "радісними" обіймами. Добровольці "Донбасу" одразу отримали шалену підтримку від усіх проїжджаючих по трасі машин (гудки, зупинки машин зі словами підтримки). Так як добровольці одразу вишикувалися в бойову колону, а автоматників начальник поліції підтягнути не встиг, то аваковцям довелося обійтися без незаконних дій і обмежитися законної перевіркою номерів на офіційно зареєстровану зброю. Колона рушила далі. Попереду Рівненська область і радісне очікування чергового шоу імені Авакова. "Донбас" все одно доїде до місця призначення і захистить людей, як і зібралися відстоювати свою волю і права», - написав нардеп на своїй сторінці у фейсбук.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 9 вересня на трасі Київ-Чоп біля села Гадзинка Житомирського району поліція зупинила автоколону «ветеранів АТО», які їдуть до КПП «Краковець» зустрічати Саакашвілі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі