Культура

У музеї Корольова до Дня міста презентували перший номер міні-журналу «Zhytomyr Cosmodream»

9 September 2017, 14:27

9 вересня у будинку, де жив академік Сергій Корольов, відбулася презентація міні-журналу «Zhytomyr Cosmodream». 

За словами авторів, перший номер «про Житомир в космосі і космос в Житомирі і житомирянах».

«Минулого року Льоша Лубягін запропонував зробити зін про Житомир і про космос. Зін це – аматорське малотиражне видання. Його можна навіть вручну зробити, але ми друкували в типографії. Наш зін — це колективна спроба поглянути на Житомир одночасно з середини і ззовні. Ми хотіли візуально дослідити рідне місто, зафіксувати взаємодію між ним і людьми, дослідити трансформації, що в ньому відбуваються. У цьому номері ми зібрали всі об’єкти в Житомирі, пов’язані з космосом і Корольовим. Презентацію вирішили зробити до дня міста», – розповідає ілюстраторка Іра Лисенко.

За її словами, це некомерційний проект. У роботі над ним брали участь більше 10 фотографів, 2 ілюстраторів та дизайнер. Все на ентузіазмі.

«Друкували власним коштом, спонсорів не залучали. Ми надрукували 12 екземплярів і хотіли подивитися, якою буде редакція людей. Якщо цей тираж розкуплять, можемо додрукувати»,  –  говорить дівчина.

Погортати, а за бажанням і придбати міні-журнал за ціною друку, можна буде впродовж двох днів. Організатори обіцяють бути на місці з 12:00 9 вересня  до 18:00 10 вересня.

Більш детальну інформацію шукайте на сторінці проекту у Facebook.

Фото зі сторінки Олексія Лубягіна у Facebook.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі презентували роботи цьогорічних переможців конкурсу на кращу концепцію ролика про місто «Житомире! Я люблю тебе!».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі