Культура

У Житомирі на День міста втретє відбувся парад військових оркестрів

9 September 2017, 19:59

Всеукраїнський фестиваль військових духових оркестрів «Ми єдині!» 9 вересня втретє відбувся у Житомирі. У день, коли місто святкує 1133-річчя від дня заснування, тут виступило 12 оркестрів з 7 міст України, загалом – 550 музикантів всіх родів військ Збройних сил України.

«З першого фестивалю ми почали, це вже третій. З кожним роком місто Житомир стає все ріднішим і ближчим. Колектив вже із задоволенням їде сюди і виступає тут. Бачити, коли виступає один колектив – це одне, а коли йде одночасно 12 – це здорово, це парад, це шоу, як кажуть «Show must go on», - сказав начальник оркестру Почесної варти Київського окремого полку Президента України Михайло Рябоконь.

«Ми горді, що до нас приїжджають найбільш відомі колективи ЗСУ. Армія і народ – єдині, і ми завжди раді зробити приємне для людей міста, для гостей міста. І нам за честь виступати перед людьми», - зазначив начальник оркестру Житомирського військового інституту ім. Корольова Павло Осінський.

Розпочався фестиваль гранд-парадом оркестрів, які пройшли вулицею Київською до майдану Соборного, де на них вже чекало декілька тисяч глядачів. На кожен виступ оркестрів житомиряни відповідали щедрими оплесками.

«Я у захваті, я не бачила такої кількості оркестрів. Ми пишаємось тим, що Житомир такий став сучасний. Ми запрошуємо гостей, вони відповідають нам дружньо. Слава Україні», - поділилася враженнями Лілія Намєснік.

«Клас! Дітям взагалі дуже подобається. Це така родзинка нашого міста. Сюди з усієї України приїжджають оркестри, приїжджають люди побачити, познайомитись, дуже гарна традиція, мені здається», - розповіла молода мама Дар’я Мірошниченко.

Нагадаємо, після початку бойових дій на сході України у Житомирі змінили формат святкування Дня міста. У 2014 році житомиряни відмовилися від будь-яких святкувань, провівши телеміст «95-та, ми з вами!», а у 2015-му започаткували фестиваль військових оркестрів, участь у якому беруть дедалі більше колективів. 

Фоторепортаж з фестивалю оркестрів дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі