Економіка

У Баранівці запустили міні-ГЕС, яку інвестори побудували за 21 млн грн

10 September 2017, 09:47

У місті Баранівка Житомирської області на річці Случ відкрили малу гідроелектростанцію із застосуванням європейського обладнання.

Про це 9 вересня повідомила прес-служба Житомирської  облдержадміністрації.

«Відкриття відбулося 9 вересня в рамках святкування Дня міста Баранівки за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олексія Ясюнецького. Мала гідроелектростанція має встановлену потужність 382 кВт, а прогнозована величина виробництва відпуску електричної енергії становить  – 1 713 400 кВт/год на рік. До 2030 року гідроелектростанція працюватиме за «зеленим» тарифом», - інформує ОДА.

«Від імені голови адміністрації Ігоря Гундича вітаю вас з Днем міста. Бажаю місту процвітання та багато нових відкриттів. Цей об’єкт - яскравий приклад того, як має працювати бізнес: дбати не лише про прибутки, а й про довкілля та інтереси громади. Ми будемо робити все можливе, аби такі проекти втілювалися у життя», – сказав Олексій Ясюнецький.

Проект реалізувала компанія «Сайенс Інновейшн Продакшн». Будівельні роботи були розпочаті у липні 2015 року, а завершені у липні 2017 року. За даними ОДА, загальні інвестиції ТОВ «Сайенс Інновейшн Продакшн» в будівництво МГЕС на річці Случ становлять близько 21 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2-17 року управління ДАБІ в Житомирській області зареєструвало документи про готовність до експлуатації міні-гідроелектростанції на річці Случ в Баранівці.

Фото - ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі