Місто

На фестивалі вуличної їжі обрали три страви, які змагатимуться за звання «Гастробренд Житомира»

11 September 2017, 17:25

Через велику кількість страв на фестивалі вуличної їжі у Житомирі так і не визначились із гастробрендом міста. Втім, кажуть організатори, обрали три страви, які планують представити на розсуд професійному журі на спеціальному заході. Разом із тим останні зазначають: обов’язково залучать до голосування житомирян. Про місце та час проведення підсумкового голосування за гастробренд організатори обіцяють повідомити згодом.

«Запропонували таку лінійку страв - це і м’ясна страва, і напої, солодощі, хлібні вироби. Коли така лінійка страв, визначитись дуже складно. Відверто кажучи, такий серйозний і відповідальний момент обрати страву, яка стане гастробрендом Житомира. Тому, ми вирішили продовжити задоволення і влаштувати більш вузький, камерний захід на більш професійному рівні. Ми визначились, що обиратимемо з трьох страв: м’ясної, солодкої та хлібної. Будуть її визначати шеф-кухарі, авторитетне жюрі. Ми анонсуємо захід і зробимо опитування, яку страву бачать житомиряни і чому. Буду сподіватись, що ЗМІ також запросимо до цього», - каже співорганізатор фестивалю «Гастробренд міста Житомира» Ірина Маренкова.

Попри схвальні відгуки від відвідувачів фестивалю, не минулося і без нарікань. Зокрема, член житомирського виконкому Віра Гринишина обурювалася на своїй сторінці у Facebook, щодо продажу алкогольних напоїв на фесті. Організатор Ірина зізнається: прикро, що так сталося, але каже, що проконтролювати усіх і кожного фізично не могла.

«Я в першу чергу скажу як організатор, що недопрацьовані технічні, організаційні моменти. Адже досвіду проведення подібних масштабних заходів у Житомирі в нас не було. При такій кількості людей і при такій кількості учасників складно за усіма прослідкувати, що і де відбувається. Потрібно не дорікати, що у нас не вийшло, або допомогти зробити, або робіть краще, пропонуйте щось краще, щоб уникнути всіх нюансів. Робіть івенти для дітей, щоб їх зацікавити, якщо ви переживаєте, що у нас дитячий алкоголізм. Мотивуйте молодь, щоб вони розвивались, якісь класні проекти робіть. Мені, як організатору хотілося б більше підтримки, а не цькування», - говорить співорганізатор фестивалю «Гастробренд міста Житомира».

Наразі про фестиваль вуличної їжі на Новому бульварі нагадують залишки конструкцій палаток, які продовжують вивозити та заплямований асфальт, проте і цей недолік організатори обіцяють виправити.

«Ми тільки зробили демонтаж конструкцій і їх тільки будуть звідти вивозити, а прибирати, коли ще є конструкції немає можливості. Не може ж бути як у казці: за три хвилини все прибрати. Завтра я думаю вже все буде чисто», - каже Ірина Маренкова.

Нагадаємо, 9 вересня 2017 року член виконавчого комітету Житомирської міської ради Віра Гринишина зафіксувала продаж алкогольних напоїв на фестивалі вуличної їжі та викликала поліцію. На засіданні виконкому, де обговорювали дозвіл на продаж слабоалкогольних напоїв на День міста під час фестивалю «Гастробренд міста Житомира», Віра Гринишина виступала активно проти такого дозволу. Її аргументи: наявність проблем із вживанням алкоголю та дитячим алкоголізмом, продаж та вживання на загальноміському святі навіть слабоалкогольних напоїв – це поганий приклад дітям.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня цього року виконком не дозволив продавати слабоалкогольні напої під час Дня міста, а вже 4 вересня проголосував за продаж слабоалкоголки під час двох фестивалів - вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира» та фестивалю «Джазомир». 12 серпня 2017 житель Житомира Микола Череднік звернувся до Корольовського районного суду міста з позовом про визнання нечинним та скасування рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу слабоалкогольних напоїв на День міста, а 1 вересня він програв суд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі