Місто

Після Дня міста житомиряни скаржаться на неприбрані біотуалети, комунальники кажуть – чистили та мили

11 September 2017, 18:27

У редакцію  Житомир.info звернулися читачі, які поскаржилися на якість прибирання біотуалетів  під час святкування Дня міста у Житомирі.

«Таке враження, що їх не прибирали взагалі. Надвечір у п’ятницю, коли на майдані Корольова давали «Лебедине озеро», всі біотуалети вже були наповнені. Вибачте на слові, калюжі стояли. Тут балет, а тут – смердючі калюжі. На наступний день – так само. У неділю ми вийшли гуляти на Михайлівську. Там завжди  стоїть два туалети, але один постійно закритий. Думали, що хоча б на День міста відкриють другий, але ні. Я вже навіть не кажу про те, що туалети закриваються на засувку, а не так як повинні. Хіба не можна закупити для таких свят більше туалетів? Або хоча б змусити відповідні служби прибирати їх вчасно», – повідомила житомирянка Аліна.

Обслуговуванням біотуалетів під час святкування займалося КП «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» Житомирської міської ради. Його керівник Юрій Войналович, говорить: вони робили усе, що могли, і навмисно туалети ніхто не закривав.

«Що таке біотуалет? У нього об’єм 250 літрів. Якщо туди сходило 10-15 чоловік, ви зрозумійте правильно, цей запах він нікуди не дінеться. Ми вивозили зранку, їх треба було помити і відкачати. Ще додатково після обіду ми з них качали на майдані Корольова, на Лятошинського. Ввечері ще раз зробити там відкачку було фізично неможливо. Там була маса людей, що спецавтомобіль не зміг би під’їхати туди навіть. А вночі ми їх вже знову забирали на базу, викачували і мили»,  – пояснює посадовець.

За його словами, було встановлено 16 біотуалетів. На День міста виставлялися додаткові туалети на Лятошинського і на майдані Корольова.

«Також були встановлені туалети на локаціях, де проводилися святкові заходи до Дня міста: біля «Жовтня» навпроти облдержадміністрації, 2 туалети поблизу бібліотеки ім. Ольжича, на майдані Соборному та на Замковій горі та в аеропорту на «Авіатику»,  – говорить чоловік.

Керівник комунального підприємства погоджується, що 16 туалетів місту не вистачає. Тому, каже, незабаром проситиме у міської ради виділення коштів на придбання додаткових.

«Минулого року було закуплено 11 туалетів, цього року – 5 туалетів. Але ми будемо звертатися у міську раду з листом, щоб додатково виділяли кошти»,  – зазначає Войналович.

Фото читачки

Нагадаємо, перед Днем міста очільник управління житлового господарства Андрій Оніщенко переконував, що туалетів вистачить.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі