Події

Сільському голові, затриманому на хабарі, прокуратура просить замінити домашній арешт на тримання під вартою

12 September 2017, 10:22

Прокуратура оскаржуватиме обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту сільському голові, затриманому на хабарі у 500 доларів США.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 12 вересня.

«Прокуратура Житомирської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди головою сільської ради, що в Малинському районі. За клопотанням, погодженим із процесуальним керівником прокуратури області, у п’ятницю, 8 вересня 2017 року, ухвалою Корольовського районного  суду м. Житомира посадовцю обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту тривалістю 60 діб. Органи досудового розслідування не погоджуються із ухвалою суду першої інстанції, вирішується питання про її оскарження в апеляційному порядку та щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою»,  – йдеться у повідомленні.

Також, ухвалою суду голову сільської ради відсторонено від посади. Наразі у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління ГУНП у Житомирській області. 

Нагадаємо, посадовця затримали під час одержання  500 доларів США, за які він пообіцяв  посприяти у видачі рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо виділення у приватну власність 0,25 га землі.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 7 вересня у Бердичеві на хабарі у 3 тис. грн. затримали майора поліції.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі