Влада

Житомирська міська рада планує відмовити юридичним особам у відведенні земельних ділянок без проведення аукціону

12 September 2017, 12:13

Житомирська міська рада планує відмовити юридичним особам в наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення десяти земельних ділянок.

Відповідний проект рішення сесії 11 вересня опублікований на сайті міської ради.

У додатку до проекту рішення – десять земельних ділянок, по дев’яти з них відмовляють на підставі того, що «передача в оренду вільних від забудови земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів». Зокрема, збираються відмовити ТОВ «І-ТВЛ», яке планувало на земельній ділянці площею 0,0166 га по вул.Жуйка, 2 будувати автостанцію, та ТОВ «Ринок», яке хотіло використати 0,0262 га землі по вул. Велика Бердичівська, 69/2 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Відмову по трьом земельним ділянкам між будинком №8 вул. Маликова та будинком № 41 пров. Червоний може отримати і ЗОК: ПАТ «Житомирський завод огороджувальних конструкцій планував там побудувати багатоквартирні житлові будинки.

Державна установа «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» хотіла отримати 1 га землі на проспекті Миру, 1 «для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування», але їм теж хочуть відмовити на підставі того, що «земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками».

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира планує не поновлювати договір оренди скандальної земельної ділянки на вул. Ріхтера (колишня вул. 1 Травня).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі