Влада

Верховна Рада знову розглядатиме питання про перейменування маленького села в Житомирській області

12 September 2017, 13:36

Верховна Рада повторно буде розглядати питання про перейменування села в Брусилівському районі Житомирської області, де проживає менше 100 людей.

8 вересня в парламенті зареєстрований проект постанови про перейменування села Дібрівка Брусилівського району Житомирської області.

«Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув на своїх засіданнях 5 квітня 2017 року та 24 травня 2017 року подання Житомирської обласної ради щодо перейменування села Дібрівка Брусилівського району Житомирської області на село Дубрівка. Перейменування села Дібрівка ініційовано його мешканцями у зв’язку з необхідністю повернення історичної назви. Крім того, назва «Дубрівка» переважно використовується на місцевому рівні та зазначається у документах жителів села (паспортах, свідоцтвах про народження тощо). Питання про перейменування села Дібрівка Брусилівського району Житомирської області підтримане територіальною громадою на загальних зборах, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Яструбеньківською сільською, Брусилівською районною та Житомирською обласною радами», - зазначається у висновку профільного комітету ВР від 5 квітня 2017 року.

За інформацією сайту Ради, питання про перейменування цього села розглядалося 25 травня на попередній сесії: його тричі ставили на голосування «за основу та в цілому», але голосів не вистачило.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Дібрівка проживає понад 90 осіб, перший проект постанови про перейменування був зареєстрований у Верховній Раді 13 квітня цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі