Економіка

Влада Житомира збирається стати гарантом реструктуризації боргів за газ і зарезервувати в бюджеті 4 млн грн

12 September 2017, 16:32

Влада Житомира збирається погодити договори про реструктуризацію заборгованості за природний газ, спожитий КП «Житомиртеплокомуненерго» і стати гарантом виплати заборгованості.

Відповідний проект рішення сесії 12 вересня опублікований на сайті міської ради.

«Погодити договори про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ між комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради, ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України» на таких умовах:

- Житомирська міська рада гарантує виконання комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради зобов'язань за Договорами на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету), а саме: по ДК «Газ України» 34 млн 351 тис. 61 грн; по НАК «Нафтогаз України» 25 млн грн», - йдеться у проекті рішення.

Якщо комунальне підприємство не виплатить заборгованість, строк виконання якої відповідно до графіка наступив, Житомирська міська рада як гарант зобов’язується сплатити кредиторам таку заборгованість, а у випадку розірвання договорів – сплатити залишок суми заборгованості протягом 5 робочих днів з дня вручення Житомирській міській раді відповідної вимоги.

Для виконання вищевказаних обов’язків гаранта у міському бюджеті на 2017 рік планують передбачити відповідні видатки в розмірі 3 млн 956 тис. 737,36 грн, в тому числі: ДК «Газ України» - 2 млн 290 тис. 70,72 грн; НАК «Нафтогаз України» - 1 млн 666 тис. 666,64 грн.

«Передбачати в міському бюджеті на кожний наступний рік протягом дії Договорів (до 08.2022 року включно) видатки на виконання обов’язків згідно пункту 1 цього рішення в розмірі 989 184,34 грн. в місяць, в тому числі: ДК «Газ України» - 572 517,68 гривень в місяць; НАК «Нафтогаз України» - 416 666,66 гривень в місяць», - зазначається в проекті рішення сесії.

Нагадаємо, питання про погодження договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ планують розглянути на позачерговій сесії Житомирської міської ради 14 вересня. 

Як повідомляв Житомир.info, встановлені цього року будинкові лічильники ПАТ «Житомиргаз» у рази збільшили платіжки житомирян, з червня 2017 влада через суд намагається зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок для мешканців. Через загальнобудинкові лічильники мешканці 118 житомирських багатоповерхівок змушені більше платити за газ. В серпні ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира» подала колективний позов до суду на ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» щодо неправомірного нарахування плати за спожитий газ після встановлення підприємством прибудинкових приладів обліку газу. Житомирська місцева прокуратура з метою відновлення інтересів територіальної громади міста також подала позов з вимогою зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок об’єму використаного газу та плати за його споживання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі