Влада

Чиновники перевірили, як триває ремонт у кардіології Житомирської обллікарні, де 24 серпня мав відкритися новий блок

13 September 2017, 09:49

 Ремонтні роботи реперфузійного блоку інтенсивної терапії та нового кардіологічного відділення в Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського – на стадії завершення.

Про це поінформував головний лікар Богдан Леськів голову обласної ради Володимира Ширму, який оглянув стан ремонтних робіт у відділенні, - повідомила 12 вересня прес-служба Житомирської обласної

«Зокрема, у реперфузійному блоці ремонт завершено повністю, наразі проводиться встановлення і підключення відповідного медичного обладнання, техніки та меблів. У кардіологічному відділенні, де ремонтуються палати, коридор та господарські приміщення, роботи вже на стадії завершення. Раніше повідомлялося, що центр планувалося відкрити напередодні Дня Незалежності, але через те, що у процесі ремонту виникла потреба у проведенні додаткових робіт, його відкриття було відтерміновано на місяць», - інформує облрада.

Зі слів Богдана Леськіва, завдяки новому відділенню лікарня зможе приймати більше пацієнтів з районів та надавати їм оперативну медичну допомогу.

«На сьогодні в області діагностується 3 інфаркти в день, минулого року офіційно зафіксовано понад одну тисячу інфарктів. У більшості випадків не всі пацієнти з районів потрапляють до обласної лікарні через замалу кількість місць у діючому кардіохірургічному відділенні. Відкриття цього центру дасть змогу виправити ситуацію. Вже тут хворим, яких «швидка» буде доставляти з районів, буде проводитися або процедура стентування судин серця, або операція на відкритому серці та подальше лікування  пацієнтів», - розповів Богдан Леськів.

За даними облради, на ремонтні роботи блоку і відділення та закупівлю медичного обладнання з обласного бюджету спрямовано майже 8 млн грн.

Також прес-служба зазначає, що два відділення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського цього року отримали відзнаку «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта» - кардіохірургічне відділення та спеціалізоване терапевтичне відділення для постраждалих від аварії на ЧАЕС та учасників АТО. Ще 5 відділень обласна лікарня готує на цю відзнаку.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирській обласній лікарні відкрили сучасний кардіохірургічний центр.

Фото прес-служби облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі