Влада

Трьох бійців батальйону «Айдар» комісія Житомирської облради визнала добровольцями АТО

13 September 2017, 14:10

У Житомирській облраді 13 вересня відбулося перше засідання обласної комісії з визнання бійців-добровольців АТО.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Розпочинаючи засідання, Сергій Крамаренко зазначив, що «добровольчі батальйони - одними із перших мобілізувалися і стали на оборону східних кордонів нашої держави, тому сьогодні ми маємо офіційно визнати їхні бойові заслуги, їхній внесок у захист незалежності і територіальної цілісності України».

«На розгляд комісії надішли відповідні документи від трьох жителів Житомирщини про визнання їх бійцями-добровольцями антитерористичної операції, які у 2014-2015 роках у складі добровольчого батальону «Айдар» воювали на сході країни. Згідно з Порядком, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але у подальшому не ввійшла до складу відповідних військових формувань та правоохоронних органів, яка брала участь у бойових діях і яка надала відповідні документи, що підтверджують цей факт», - йдеться у повідомленні.

За результатами опрацювання документів, комісія визнала усіх трьох жителів області бійцями-добровольцями АТО, які на рівні області матимуть статус учасника антитерористичної операції.

Насамкінець засідання робочої групи перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко запропонував звернутися до голів обласної ради та облдержадміністрації з пропозицією підготувати на чергову сесію обласної ради проект рішення про внесення змін до відповідних регіональних програм щодо соціального захисту бійців-добровольців АТО.

Після засідання, один з добровольців АТО Михайло Сліпченко у коментарі Житомир.info сказав, що в першу чергу для нього – це моральне визнання.

«Для мене це рішення – це в першу чергу моральне визнання за 3 роки. А також мої діти відтепер зможуть мати пільги в садочку, школі. Крім мене добровольцями АТО визначи ще таких бійців «Айдару» як Роман Кутузов та Денис Васютінський. Хочу сказати всім добровольцям, у яких виникла така ж проблема – звертатися до мене. Будемо допомагати», - сказав Михайло Сліпченко.

Нагадаємо, 14 липня Житомирська облрада опублікувала проект рішення про порядок визнання бійців-добровольців АТО. Також у Житомирі відбулося перше засідання новоствореної комісії з визнання бійців-добровольців АТО.

Як повідомляв Житомир.info, спільне розпорядження про створення комісія з визнання бійців-добровольців АТО 5 липня 2017 року підписали голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма. 11 липня відбулося перше засідання новоствореної комісії.

Фото з сайту Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі