Події

Блискавка спричинила три пожежі в одному районі Житомирської області

14 September 2017, 10:17

12 вересня овруцькі вогнеборці ліквідували 3 пожежі в різних населених пунктах району, які ймовірніше за все спричинила блискавка.

Про це 12 вересня написав сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

«О 22:38 надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарській будівлі в с. Словечне. Господиня прокинулася вночі від незрозумілого тріскотіння. Коли підійшла до вікна, то побачила, що горить її сарай. Працівники місцевої пожежної охорони с. Словечне спільно з лісівниками о 00:30 пожежу локалізували, а о 02:20 – ліквідували. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогнем знищено будівлю, домашнє майно та 15 м3 дров. Тієї ночі в населеному пункті спостерігались складні погодні умови. Ймовірно, в господарчу будівлю влучила блискавка, що й спричинило загоряння», - повідомляють рятувальники.

Займання ще однієї господарчої будівлі бійці ДСНС ліквідували в с. Слобода-Шоломківська. Тут вогонь устиг знищити покрівлю та перекриття, а також пошкодити окремі речі домашнього вжитку. О 01:05 пожежу локалізовано, а о 03:00 – ліквідовано. В обох випадках вогнеборці не допустили перекидання полум’я на житлові будинки, що були розташовані в 5 м від осередку займання.

Як і в попередньому випадку, зі слів селян стало зрозуміло, що в будівлю влучила блискавка.

Третю пожежу надзвичайники загасили в с. Гуничі, де сама по собі загорілася копиця соломи, куди, найімовірніше, теж влучила блискавиця.

Як повідомляв Житомир.info, через негоду 13 вересня 14 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла.

Фото - УДСНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі