Влада

Після виступів житомирян на сесії міської ради «смердюче» підприємство зупинили, а з АЗС продовжують розбиратися

14 September 2017, 14:06

З плакатами в руках до Житомирської міської ради 14 вересня прийшло близько півсотні людей, аби розповісти депутатам про свої проблеми.

Першими взяли слово люди, які виступають проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності. Їхню проблему озвучив нардеп Мельничук. Він звернувся до міського голови та до депутатів з проханням вирішити це питання.

«На сьогодні є земельна ділянка, яка придбана з аукціону, отримані містобудівні умови на намір забудовника збудувати там АЗС, за цими його намірами триває робочий процес. Якщо він експертизу не пройде, то ніхто нічого там будувати не буде. Висновки експерта, які ми зараз хочемо отримати, зобов’язаний зробити сам забудовник. Коли будуть ці висновки, ми зможемо або оскаржити, або прийняти їх», - розповів депутат міської ради і радник мера Олександр Черняхович.

«На даній земельній ділянці, згідно з нашим законодавством, категорично заборонено будівництво будь-яких автозаправних станцій. Це землі житлової забудови. Не передбачає закон там їх будувати», - сказав представник ініціативної групи Микола Шахрай.

Після обговорення міський голова запропонував зібрати робочу групу та запросити обласну ДАБК.

«Якщо є порушення при видачі містобудівних умов - на виконком. Проводимо виконком, скасовуємо і все», - сказав міський голова.

Після цього до трибуни вийшли мешканці Крошні, які півроку ведуть боротьбу з підприємством ТОВ «Торговий дім «Велес», що у їхньому районі виготовляє комбікорм.

«Я представляю жителів Соколової гори та жителів Крошні. У нас виникла проблема. Буквально в лютому з’явився бізнесмен, який орендував ангар на території заводу «Електровимірювач» і почав виробляти там комбікорм. При виробництві цього комбікорму йде дим, який просо отруює все навколо. Люди змушені дихати цією гидотою задля того, щоб якийсь заїжджий бізнесмен набивав свої кишені грішми. Він не має жодних документів, які б дозволяли йому це робити, він має приписи від екологічної служби по 500 грн. І на сьогодні, коли ні поліція, ні прокуратура не хочуть вирішувати ці питання, єдине, куди ми можемо звернутися - це до вас. У будь-якому разі ніхто йому не дасть нас травити. Але ми хочемо зробити законним чином», - розповів представник ініціативної групи Анатолій Говорадло.

Начальник управління комунального господарства Житомирської  міської ради Олександр Марцун повідомив, що у міськвиконкомі створена робоча група, куди увійшли представники санепідемстанції та обласної екологічної інспекції, вони вже двічі складали протоколи про адміністративне правопорушення, однак підприємство продовжує роботу вночі та у вихідні дні.

«Зараз підготовлені всі матеріали в суд, тому що зупинити виробництво може тільки судове рішення. Матеріали вже подані до суду», - сказав Олександр Марцун.

Мер запропонував головам фракцій по завершенню сесії виїхати на підприємство, щоб розібратися у ситуації. Крім цього, депутат Пидюра запропонував надіслати депутатський запит до контролюючих органів щодо цього питання. За цю пропозицію проголосували 32 депутата.

«Пропозицію внесли наступну: зробити депутатський запит до правоохоронних органів, до прокуратури, поліції, екології, податкової щодо незаконної діяльності цього підприємства. Правоохоронні органи повинні у 10-денний термін відповісти, які заходи були вжиті, чи були проведені перевірки, і в письмовій формі буде надана відповідь про законність чи незаконність роботи цього підприємства. Якщо незаконно, то правоохоронні органи мають припинити діяльність цього підприємства хоч би на той час, поки не будуть надані всі дозвільні документи. А зараз ми на чолі з мером їдемо на місце і будемо дивитися, як воно є і чи є у них дозвільні документи», - прокоментував депутат Сергій Пидюра.

За інформацією Житомирської міськради, підприємство ТОВ «Велес» призупинило свою роботу після візиту Сергія Сухомлина та депутатів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі