Місто

У Житомирі фірма дружини Пухтаєвича збирається асфальтувати частину Покровської за 5,4 млн грн, але тендер можуть скасувати

14 September 2017, 17:11

У Житомирі приватне підприємство «Проспект-Транс» за 5,4 млн грн збирається капітально відремонтувати близько 800 метрів вулиці Покровської – від Садової Алеї до вул. Парникової. Станом на 12 вересня фірма здобула перемогу в аукціоні, а управління житлового господарство міської ради повідомило про намір укласти з нею договір.

Про це йдеться в оголошенні про проведення відкритих торгів на Prozorro.

Кінцевим бенефеціарним власником компанії є дружина колишнього депутата Житомирської міської ради і екс-заступника голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Михайла Пухтаєвича.

Якщо управління комунального господарства таки укладе угоду з ПП «Проспект-Транс», то завершити роботи по асфальтуванню Покровської вони мають до кінця 2017 року.

Суперниками ПП «Проспект-Транс» на відкритих торгах були ТОВ «ТРЕСТБУД-1» та ТОВ «ААА+». Керує обома підприємствами одна людина – Гапко Станіслав Станіславович. Саме через цю обставину згідно з Законом України про публічні закупівлі, Житомирська міська рада має всі підстави скасувати торги.

«Замовник приймає рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та зобов’язаний відхилити тендерну пропозицію учасника в разі, якщо тендерна пропозиція подана учасником процедури закупівлі, який є пов’язаною особою з іншими учасниками процедури закупівлі та/або з членом (членами) тендерного комітету, уповноваженою особою (особами) замовника»,  – йдеться у статті 17 Закону України про публічні закупівлі.

У коментарі Житомир.info очільник управління комунального господарства Олександр Марцун зазначив, що якраз зараз цим питанням займається юридичний департамент міської ради.

«Система Prozorro автоматично обирає переможця. Ми зараз перевіряємо документи. Зокрема, юрдепартамент з’ясовує, чи можливо підписати договір з ПП «Проспект-Транс» за таких умов. Думаю, найближчим часом вони приймуть рішення»,  – пояснив чиновник.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська фірма виграла тендер на 23 млн грн з реконструкції стадіону «Спартак». Про те, хто, скільки та як заробляє на житомирських дорогах, дивіться у нашому спецпроекті «Гроші під ногами.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі